Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

maanantai 13. helmikuuta 2012

Ruotsinkielen kurssi yllättikin positiivisesti..

Arvatkaas, että kuka selvisi hengissä ruotsin kielen viikonloppukurssilta? ;) Mulla oli aivan kauheat ennakkoluulot sitä kurssia kohtaan ja kuvittelin, että siellä pitää osata kaikki ja, että muut ovat todella suvereeneja eli hyviä tuon kielen suhteen. Yllätys oli kuitenkin suuri, kun siellä oli ihan kaiken tasoista porukkaa, joten en nyt ihan ollut hätää siellä kärsimässä ainakaan vielä... voi olla, että sekin aika vielä tulee, kun en ymmärrä mistään mitään, heh! Nytkin sentään pysyin kärryillä, mutta yhdessä luetunymmärtämistehtävässä  feilasin! :D

Suurin syy tuohon oman asenteen muuttumiseen oli se, että

a) maikka oli todella mukava ja sympaattinen
b) tutustuin Emmiin ;)
c) ne tehtävät oli siellä kivoja

Lisäksi se kauhea ennakkoluulo tuota kurssia suhteen taisi lopullisesti laueta siinä vaiheessa pois, kun se maikka sanoi, että ei ole suunnilleen mitään väliä sillä kieliopilla eikä sanajärjestyksillä eikä sillä, että miten ne sanat taipuu, kun pääasia on, että yrittää sitä ruotsia puhua ja hän sitten korjaa sitä, mitä korjattavaa on.

Ja kun kuunteli sitä, että miten muut puhui, niin vaikka ne tekivät virheitä, niin hyvin kaikki siellä ymmärsi, että mitä se toinen haluaa sanoa. Pitäisi ehkä itsekin alkaa aktiivisemmin käyttämään tuota kieltä. (asiaa ei yhtään auta se, että mun ruotsalainen mies, ei puhu mulle ruotsia :D)

Eli oliskohan tässä käymässä pikkuhiljaa niin päin, että innostun tuosta ruotsinkielestä ihan oikeasti ;)

Jotta tuosta kurssista saa sen 4op, niin joutuu tekemään yhden kirjoitustehtävän enemmän kuin muut.

Seuraavalle kerralle pitääkin kehitellä tuo esitelemä ruotsinkielellä.... :D

2 kommenttia:

  1. Olen kiinnostunut missa tallainen kuvailemasi ruotsin viikonloppukurssi olisi mahdollista suorittaa?
    sirpaleita@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Se on mahdollista suorittaa Itä-Suomen Yliopistossa joka syksy (kerran) sekä keväällä (kerran). Hinta on 30 EUR :) Meidän kurssilla on tutkinto-opiskelijoita muista yliopistoista ja he saavat tämän kurssin käännettyä suoraan omaan tutkintoonsa kieliasetusten mukaisesti :)

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.