Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

maanantai 6. helmikuuta 2012

Ruotsinkurssi alkaa, yök yök yök...!

Eilen sitten vaihtui valta tässä tasavallassa... mä en vaan oikeasti ymmärrä, että mitä mies, jonka vaimo on nuorempi kuin oma lapsi... niin mitä se nainen näkee vanhassa kurttusessa ukkelissa... en viitti edes aloittaa :) Näköjään pohjois-suomessa sekä itä-suomessa ei olla vielä niin avoimia, että rekisteröidyssa parisuhteessa elävä voisi tulla pressaksi..

No ihminen on niin sopeutuvainen, että ei tuo tulos harmita enää muutaman vuoden päästä... ehkä! ;)

Tänään sitte putkahti mailiin nuo ruotsinkurssin tehtävät ja oikeasti vähän ihmetyttää, että ne tulivat niin viime tingassa. Ennakkotehtävät pitäisi palauttaa perjantaiksi, eli niitä olisi vain neljä päivää aikaa tehdä...! Itsellä on hieman vaikeuksia muutenkin, kun joudun tekemään niin paljon kursseja ja sitten vielä tulee yllärinä tälläinen ennakkotehtävä, jonka deadline on muutaman päivän päästä. No ainakin kurssista voi antaa palautetta jälkeenpäin, niin liitän tuon maininnan sitten siihen. Ja ottaen huomioon, että teen kokopäivätyötä, niin sitä extra-aikaa ei aina löydy jokaiselle kurssille erikseen...

Niin ja tuosta ajanpuutteesta voin syyttää vain itseäni, koska ilmoittauduin tuomarikurssille (harrastus) ja läpäisin sen. Sen seuraksena on sitten oikeus tuomaroida kisoja ja niitä kisojahan pukkaa joka viikonlopulle, niin sekin jo rajoittaa tätä mun hienoa ajankäyttösuunnitelmaa.. Tosin on myönnettävä, että kun pääsee rakkaan harrastuksen pariin, niin unohtaa mukavasti työ-, ja kouluasiat :)

Emmi: Ootko sä yötä siellä Joensuussa vai meetkö himaan kääntymään välissä? :)

9 kommenttia:

 1. Mä olen yötä, äiti asuu siellä niin meen sinne varmaankin jo torstai-iltana, ettei perjantaina tarttee hötkyillä bussien kanssa. Ja kun ei ole omaa autoa niin rassais ajella bussilla ees taas tätä väliä :D.

  VastaaPoista
 2. Ai, toimiiks siellä lumikaaoksessa muka bussiliikenne?? :D Täällä etelässä, kun ne ovat parhaimmillaan 20min myöhässä, heh! :)

  VastaaPoista
 3. Kuopiossa ei ole ainakaan toistaseks tullut vielä kauheasti lunta, mutta sellanen rapsakka -30 asteen pakkanen oli koko viime viikon :D. Ja täältä ei tule ollenkaan junia Joensuuhun :/.

  VastaaPoista
 4. Olen miettinyt tuota kanssa, että eikö ketään muuta ollenkaan häiritse se, että Niinistön vaimo on nuorempi kuin sen oma poika!!! Eihän se hänen pressan taitojaan huononna, mutta mun täytyy myöntää, että siinä oli tarpeeksi syytä mulle, miksi en häntä äänestänyt. Samaa rakkauttahan se kuin muutkin, mutta mua ällöttää!! Ajatellaan tilannetta toisin päin, että naisella oisi omaa poikaa nuorempi mies. Jokseenkin silti hänen tapauksessaan vielä ymmärrän, kun vaimo kuoli jokseenkin noissa iässä, ja niin pitkään oli itsekseen, että on ehkä "naisen" tarpeessa jäänyt siihen tilaan missä vaimo aikanaan kuoli. Mutta en tiedä... olen edelleen sitä mieltä, että Haavisto pärjäsi hyvin. Tilanne olisi ehkä ollut tiukempi, vaikka ei olisikaan homo, mutta luulen, että tällä kertaa lopputulos olisi ollut joka tapauksessa Niinistö. Kaipa tässä itsekin pitää tunnustaa, että on paikkansa myös ansainnut. Joskin itse olisin sen samantien Haavistolle suonut! :) Joo, tää kirvottaa vieläkin... :D tsemppiä opiskeluihin.

  VastaaPoista
 5. Mä oon niin samoilla linjoilla sun kanssa! :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos näistä innostavista blogeista. Saitpa minutkin innostumaan tästä väylän kautta yliopistoon. Miksi en löytänyt näitä tietoja jo aikaisemmin esim. viime syksynä? Nyt tarvitaan 60 op syksyn hakuun, taitaa olla liian tiukka aikataulu minulle. Vuodesta 2013 alkaen haku hallintotieteiden
  kandidaatin ja maisterin tutkintoja suorittamaan
  aiemmin suoritettujen opintojen perusteella toteutetaan
  vain syksyn hakuaikana.

  Pystyykö tutkinto-opiskelijat edelleen opiskelemaan etänä vai joudutko paljonkin osallistumaan paikanpäällä opintoihin? Miten esim. yleiset oikeusjärjestysopinnot joita nyt ei voi verkossa opiskella? Niitä nimenomaan suositellaan jos haluaa hakeutua tutkinto-opiskelijaksi mutta siellä on mainittu aikamoisia määriä luentoja opintojaksojen suoritustavassa. Sorry jos kyselen typeriä mutta sinulla on varmaan hyvin tietoa näistä asioista. Olen Helsingistä ja töissä joten opiskelu pitäisi pystyä hoitamaan etänä. Tsemppiä opiskeluihin.

  T. Minttu

  VastaaPoista
 7. Moi Minttu!

  Kyllä nämä tiedot ovat olleet saatavilla Itä-Suomen yliopiston sivuilla, mutta siellä avoimen yliopiston puolella. Olet varmaan viime vuonna puolihuolimattomasti ne lukaissut, niin sen takia et varmaankaan niitä bongannut sieltä :)

  Kyllä tutkinto-opiskelijana pystyy etänä hyvin opiskelemaan. Läsnäolopakkoa ei ole kuin muutamilla kurssilla, esim. kielet (enkun tein verkon kautta näyttökokeella), ympäristöoikeus, ja puhe-ja viestintäopinnot ovat läsnäolopakollisia. Ja jos etänä suorittaa kursseja (oot helsingissä), niin täällä on monta paikkaa, missä voi tentit suorittaa 25 euron tenttimaksua vastaan Eli ei tarvitse mennä paikan päälle Joensuuhun.

  Yleiset oikeusjärjestysopinnot voi tehdä pelkästään kirjatenteillä, eli ne eivät ole läsnäolopakollisia. (En ole ollut yhdelläkään luennolla ko. kursseilla, ennen tenttiä). Avoimen kautta jos ne teet, niin siellä moodlessa on ne pp-slidet ja muuta materiaalia saatavilla, mitä jaettaisiin muutenkin luennolla. Eli et missaa materiaalien suhteen mitään muuta kuin itse luennoitsijan vain ;) Lisäksi osassa noista kursseista on myös tallennetut verkkoluennot kuunneltavissa.

  Eli etänä voit tehdä käytännössä koko tutkinnon, lukuunottamatta juuri kieli- ja viestintäopintoja sekä muutamaa muuta kurssia sekä kandiseminaaria.

  Itse olen juuri suorittamassa tuota ruotsinkielen kurssia (virkamiesruotsi) nyt kolmena viikonloppuna, eli noi kieli kurssit pystyy suorittamaan viikonloppukursseilla, mutta silloin joutuu menemään itse paikan päälle. Viikonloppukurssit ovat aina pe ilta ja la aamu - klo: 14/15.00. Eli jää vielä sunnuntai kivasti vapaaksi ;)

  Ootko ottanut sen huomioon, että avoimessa jos tekee opintoja verkon kautta (perus- ja aioneopintokokonaisuuksia), niin niitä voi tehdä myös kesällä, eli kyllä voisit ehtiä saada syksyksi tuon 60op kasaan.

  Jos aloitat taas tekemään yleisistä oikeusjärjestysopinnoista, niin silloin sulla kestää vuoden saada ne opinnot kasaan, johtuen tenttipäivistä, kun niitä ei oikein voi tehdä kesä-, heinä, ja elokuussa, kun kaikille aineille ei ole tenttipäiviä.

  Enkä nyt ihan tiedä, että vastasinko sun kysymykseen. Voit esittää tarkentavia kysymyksiä :)

  VastaaPoista
 8. Aika järkyttävää toi, että kielet voi suorittaa viikonloppukurssilla. Kielitaitohan ei edes ehdi palata tuossa ajassa. Ainakin Helsingin oikiksessa kurssi kestää puoli vuotta ja sisältää kaksi koettakin. Tietysti Joensuusta ei valmistu samaan tutkintoon tai tehtäviin.

  VastaaPoista
 9. Niin, tuolle kurssillehan oli vaatimuksena, että pitää osata ruotsia ennakkoon, eli piti kerrata kielioppi yms. muut asiat.

  Ja toisekseen, tuo viikonloppukurssin työtuntimäärä + tehtävät ovat täysin identtiset jos verrataan stadin oikikseen. Mulla on siellä ystävä, jonka kanssa juuri verrattiin tätä asiaa.

  Sinuna en heti tuomitsisi asiaa, jos et siitä varsinaisesti mitään tiedä. Toisekseen ns. virkamiesruotsin" suorittamiselle on yliopistoilla samat kriteerit. Kannattaa tutustua KORU:n papereihin, ennen kuin tullaan laukomaan tänne omia totuuksia ;)

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.