Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Tervetuloa soluasumisen helv..ei ku taivaaseen! ;)

Täällä taas ollaan ja sairastin tuossa matkan jälkeen viime viikolla pienimuotoisen syysflunssankin... tosin luulen, että se johtui enemmänkin lentokoneen ilmastoinnista.

Tulin tänne siis viime perjantai-iltana ja kun avasin oven niin kämppiksetkin olivat jo paikalla ja siinä sitten esittäydyttiin puolin ja toisin. Mukavia ovat, ihan positiivisesti yllätyin.

Ainoastaan hieman harmaita hiuksia tällä hetkellä tuottaa yläkerrassa asuva aktiivinen muusikonalku, joka vinguttelee joko a) omia äänijänteitään tai b) pianoo c) sähkökitaraa. Ja joskus näitä kaikkia vielä samaan aikaan... Äänieristys,  kun on  tuolla ilmastoinnin/katon puolella on todella heikkoa.. kaikki ääni kantautuu sisään tänne solukämppään.

Tätäkin kun kirjoittelen, niin se tyyppi luritellut tuolla jo kolmatta tuntia samaa biisiä. Kävin hakemassa postin tässä välillä, niin alakertaan ilmoitustaululle oli tosin ilmestynyt jonkun asukkaan kirjoittama lappu tuosta metelöinnistä. Ilmeisesti joku muukin on saanut tarpeekseen kuin minä! :D

Mulla tuottaa liikkumiseen suhteen pientä hankaluutta se, että kun perjantaina lähdin tänne kauheella kiirellä, niin unohdin mun pyörän irtolukon avaimen vanhempien luokse, Joten mun pyörä sitten nätisti kököttää tuossa etupihan telineessä vankina! :) Eli olen käynyt sitten jalkaisin tuolla yliopistolla (kirjastossa) lainailemassa kirjoja. Ja niiden saatavuus on todella huono!

Mulla on 21.9 yksi kauppiksen tentti (maisterin sivuaineopintoihin kuuluva) ja sitten siihen heti perään lokakuun alkuun tulee tuo rikosoikeuden kokonaisuuteen kuuluva tentti. Mun pitää kattoo, että ehdinkö saada siihen kirjoja, kun täällä on oikeasti tosi pulaa noista kirjoista. Jotenkin tuntuu, että silloin, kun teki etänä näitä tenttejä, niin pk-seudun kirjastoissa oli satamäärin kirjoja tarjolla ja täällä se varaustilanne on aina tyyliin 45 jonossa....! Jotenkin tuli ikävä tuota vanhaa omaa rytmiä... Ehkä tää on vaan pientä käynnistymisvaikeuksia, kun mikään ei menekkään niin kuin olen ennakkoon suunnitellut ja se tässä ärsyttää!

Mun pitäisi vielä joku enkun advance-kurssi suorittaa ja todennäköisesti sen teen keväällä, jos en sille kurssille nyt syksyllä pääse. Kun yllättäen lomamatkalla ei ollut nettiin pääsyä, niin jäi ilmoittautumiset mulla vasta sinne 6.9  päivälle, jolloin kaikkien kurssien paikat olivat melkein menneet, aaaaaaaaaaaaargh!

Huomenna käyn vähän juttelemassa opinto-ohjaajan kanssa, niin itekin vähän viisastun tässä, että miten saan nuo kurssit sumplittua.

Palailen huomenna illalla, niin saan laitettua nuo tentit itelle järjestykseen :)

12 kommenttia:

 1. Kai niitä kirjoja nyt on siellä vähemmän kun siellä niitä samoja kursseja samaan aikaan tekeviäkin on pal enempi. Mut kannattaa kaupunginkirjastosta etsiä kanssa. Ja yölainat on kätsyjä myös, eritoten viikonloppulainat, jos vaan ehtii varata hyvissä ajoin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. miten muuten nuo kielikeskuksen opinnot löytyy (onko jotain oikopolkua missä löytyis kaikki)? multa meni kanssa ilmoittautuminen vähän ohi ja nyt kun selasin kevään kursseja niin ei sieltä löydy tuota enkkua ollenkaan! oli kyllä englannin kursseja mutta kaikissa luki lopussa että sopii kaikkien tieteenalan opiskelijoille- ei sovi oikeustieteilijöille.... eli pitääkö odottaa ens syksyä??? menee kyl taas niin aikataulut uusiksi...

  VastaaPoista
 3. Kun katsot Weboodista "hae oppaittain" ja sieltä kielikeskuksen alta. Joensuussa taitaa olla kaksi kurssia vuosittain, toinen Study skills keväällä ja toinen advanced-kurssi keväällä. Ellet sitten suorita jossain (esim. Imatran, Kuopion tai Hämeenlinnan kesäyliopistossa) samoja kursseja maksullisena tai tee AHOT-näyttökoetta. Kielikeskukseen kannattaa olla yhteydessä, siellä kyllä neuvotaan :)

  Onneks oikeustieteessä ei ole kuitenkaan niin paljon pakollisia kieliopintoja kuin kauppatieteissä... ;)

  VastaaPoista
 4. siis Study skills-kurssi on syksyllä, ei keväällä.

  VastaaPoista
 5. hei ku katselin että olet tehnyt noita etätenttejä niin osaat varmaan sanoa että riittääkö että ilmoittautuu wboodiin vai pitääkö asiasta vielä ilmoittaa proffalle tms? ja onko etätenttiminen sujunut hyvin eli onko tullut kysymykset aina perille ja onko ollut muita kämmejä? ja mitä paikkoja suosittele hesassa tenttimiseen?

  VastaaPoista
 6. http://noviisiopettajanekavuosi.blogspot.fi/2012/11/tunnustus.html

  :)

  VastaaPoista
 7. Kannattaako tätä blogia enää käydä seuraamassa, eli onko uusia kirjoituksia tulossa vai onko blogi kuopattu?

  VastaaPoista
 8. Voisko päätellä että ei?

  VastaaPoista
 9. Harmi, että ei ole tullut uusia kirjoituksia. :(

  VastaaPoista
 10. Hei, mitenkäs opinnot etenee? Vaihdoitko ON- ja OTM-puolelle sitten lopulta vai jatkatko hallintotieteiden puolella?

  VastaaPoista
 11. Hei, miten opinnoissasi kävi?

  VastaaPoista
 12. eipä tainnut valmistua ajallaan..

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.