Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

keskiviikko 8. elokuuta 2012

The Final Countdown

Heippa taas!

Nyt on tehty osoitteenmuutosilmoituskin ja onneksi verotuksen kannalta se on tilapäinen. Pysyy edelleen kotikuntana Espoo, eli ei nouse veroprosentti ;)

Enää on kaksi päivää töitä ja sitten alkaa vihdoinkin kauan kaivattu loma. Maanantaina on suuntana heti Joensuu, kun huonekalut saapuvat perille sinne Ikeasta 16-22 välisenä aikana..?! Onpa siinäkin kiva aikaväli olla hälytysvalmiudessa, heh! :) Siellä olen muutaman päivän kokoomassa noita huonekaluja ja tutkimassa paikkoja. Ajattelin laittaa koko paikan kuntoon niin, että kun tuun syyskuussa sinne, niin ei tarvitse enää mitään tuoda eikä fiksailla.

Mä oon vähän tutkaillut noita bussiaikatauluja netin kautta, ja onko tosiaan niin, että Wilima matkainfo se paikka, jossa näkee kaikki paikallisbussit, jotka liikennöivät Joensuussa? Jotenkin tuo valikoima busseissa on tosi pieni verrattuna tänne Espooseen?!? :D Tai sitten en vaan osaa etsiä oikeasta paikasta?!

Sitten sellainen kysymys, että onko tosiaan niin, että Joensuussa ei ole päivälippua, jolla voi matkustaa koko alueella esim. vuorokauden ajan? Ilmeisesti ei taida olla.  Ja hävyttömän kalliit ovat muuten nuo kertalipun hinnat (3,20), kun joutuu joka kerran erikseen ostaa.  Pitänee hankkia jonkinlainen matkakortti, kunhan pääsee ensin paikan päälle.

En ole vieläkään omaksi harmikseni tehnyt itselleni tenttiaikatauluja, mutta eka tentti pukkaa jo syyskuussa, eli jo ensi kuussa, yöööööööök! (Mihin se aika on hurahtanut) Meinasin, että teen ensimmäisen tentin vasta syyskuun lopussa ja sitten katselen, että missä vaiheessa oon menossa. Tulen nimittäin lomamatkalta Suomeen vasta 04.09 aamuyöstä enkä ajatellut lueskella lomallani tenttiin auringon alla! :D

Mä niin innolla odottelen tätä tulevaa syksyä, kun saa keskittyä pelkästään opiskeluun. Pitää oikeasti kiittää omaa työnantajaa, että suostuivat tähän järjestelyyn :)

12 kommenttia:

 1. Ihanaa kun olet niin innoissasi. Itse kiroan, että vielä olisi viimeinen vuosi -toivottavasti ikinä - jäljellä. :) Mutta toisaalta, onhan se jollain tapaa vapaampaa kuin tämä työ, rahatonta vain.

  VastaaPoista
 2. Ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin, että mihin tarviit bussiaikatauluja jos asut Niinivaaralla? Keskustaanhan on sieltä tosi lyhyt matka niin kuin yliopistollekin...

  VastaaPoista
 3. Mun kämpästä on sinne yliopistolle vajaa 3km. En ajatellut sitä matkaa talvella edes takaisin kävellä(6km, joka päivä)Syksy menee vielä fillarilla, mutta talven tuiskuissa ja sadesäällä, hell no!

  VastaaPoista
 4. Moi! Ajattelin kysyä sulta neuvoa jos vaikka osaisit auttaa! :) eli olen lukenut avoimessa yliopistossa 2 kurssia mitkä haluaisin hyväksilukea Itä-Suomen yliopistossa. Mulla on niistä hyvät arvosanat, joten en haluaisi niitä uudestaan käydä. Yliopiston sivuilla kuitenkin lukee "Hyväksiluetut opinnot (korvatut ja sisällytetyt) arvostellaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksiluettujen suoritusten arvosanaa (HYV) ei huomioida opintokokonaisuuden arvolausetta määriteltäessä." Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Suorittamani arvosanat eivät siis näy vaan kurssien kohdalla on pelkästään hyväksytty? Mukavaa jos osaat auttaa! :)

  VastaaPoista
 5. Niin, missä avoimessa yliopistossa olet suorittanut? Pääsääntöisesti eivät käännä mitään, mikä ei vastaa Itä-Suomen Yliopiston opetussuunnitelmaa. Esim. Itse en saanut HY:n avoimen kahta oikiksen kurssia hyväksiluettua, koska eivät vastanneet sisällöltään opetussuunnitelmaa, mitä silloin vaadittiin. Ensi vuonna sitten lukevat hyväksi taas oikiksen kursseja, kun saatiin tuo otm edellyttäen, että olet päässyt sisälle suorittamaan ko. tutkintoa.

  Helpoimmin noita hyväksilukuja saa muissa tiedekunissa kuin meidän. Esim. kielissä.

  VastaaPoista
 6. Arvosanana näkyy tosiaan hyväksytty, eikä sitä oteta huomioon siinä, kun sulle määritellään esim. 30op sivuaineopinnoista arvosanaa.

  VastaaPoista
 7. Moikka, hieno blogi sinulla :)
  Itse aloitin juuri oikeustieteen opinnot Itä-Suomen/Joensuun avoimen kautta. Asun ja työskentelen 400 kilsan päässä, joten etäopinnoilla mennään, ainakin aluksi.
  Pohdin noita luentojen läsnäolopakkoja... eli jos opintojakson suoritustavassa on maininta luennot, tarkoittaako se automaattisesti läsnäolopakkoa (esim. perhe- ja perintöoikeus)?
  Sinullahan kerkesi kertymään myös kiitettävästi etäopintoja, joten ajattelin että osaisit vinkata luentokäytäntöjen suhteen ;)
  Lähes kaikissa jaksoissa Yleiset oikeusjärjestysopinnot -osion alla on suoritustapana luennot + "muuta". Ainoastaan pääaineen perus- ja aineopinnot onnistuvat täysin etänä?
  Ja hienoa että pääset keskittymään opiskeluun täyspäiväisesti, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni vastaten :) Selvisi ettei ole läsnäolopakkoa.

   Poista
 8. Ei Joensuussa kukaan kulje bussilla.. on niin pieni kaupunki. Itsestä (paikallisena) tuntuis hassulta mennä bussilla joku 3km matka täällä Joensuussa (jossain muualla, isommassa kaupungissa se saattaiskin olla ok). Nopeesti täällä kävelee/fillaroi. Mut toivottavasti löydät itsellesi sopivan liikkumismuodon.

  VastaaPoista
 9. www.matka.fi on paljon parempi kun toi wilima! Mutta totta on että Joensuussa menee pk-seutuun nähden paljon vähemmän busseja. Yksi linja kulkee tyyliin kerran tunnissa, tietysti samaan suuntaan saattaa mennä kaksi tai kolme linjaa, mutta parhaassa tapauksessa nekin menevät suht samoihin aikoihin.

  VastaaPoista
 10. Mitä kuuluu? Miten on alkanut? Informoi jotain!! :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos hyvää kuuluu! Palasin vasta tiistaina ulkomailta ja tänään lähden iltajunalla Joensuuhun, joten huomenna on tulossa sitten päivitystä ihan kunnolla :)

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.