Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Uudet tuulet puhaltavat syksyllä..

Mä olen tässä nyt reilun kuukauden pyöritellyt sitä, että mitä mä oikein tekisin mun töiden sekä opintojen kanssa. Tämä johtuu ihan siitä, että olen nyt miettinyt sitä vaihtoehtoa, että ottaisin töistä virkavapaata ja heittäytyisin syksyllä täysipainoiseksi opiskelijaksi, eli virkavapaata anoisin jouluukuun loppuun saakka. Saisin tehtyä enemmän opintopisteitä + voisin vähän aistia sitä yliopiston ilmapiiriä ja tutustua muihin opiskelijoihin.  Olen myös miettinyt sitä mahdollisuutta, että muuttaisin Joensuuuhun 4kk ajaksi (syys-joulukuu). Nämä ovat kaikki vielä avoimia kysymyksiä, mutta erittäin houkutteleva vaihtoehto.

Nyt on vaan viime aikoina tuntunut siltä, että ei oikein mitään saa aikaiseksi, kun on kauhea kiire koko ajan ja deadlinet painavat päälle sekä töissä, että opinnoissa. Lisäksi mua kiinnostaisi keskustella proffien kanssa kurssien asioista ja yksin, kun puurtaa niin nuo proffat eivät oikein vastaa lähetettyihin sähköposteihin, niin luulisi, että kasvokkain tuo kommunikointi olis helpompaa luentojen jälkeen...

Tässä nyt näitä pyörittelen, mutta voi olla, että päädynkin toisenlaiseen tulokseen.

Emmi: Voi olla, että suoritan sen kandisemman vasta syksyllä, kun en nyt osaa päättää, että mitä teen. Houkuttelisi nyt keväällä se aloittaa, mutta eikös siinä ole se deadline, että jos sitä ei syksyn alussa palauta.. niin sit..... ööö tapahtuu jotain?! :) Vai joutuuko menemään seuraavaan semmaan? Mä en yhtään tiiä, että miten mulla on aikaa sitä kesällä tehdä, kun on tulossa ulkomaanmatkoja yms. sekä oman kämpän remonttia.

Ja siis voi hyvät hyssykät tätä konkurssi- ja ulosottoikeuden ryhmätyötä... siis meidän ryhmätyötyöskentely ei toiminut alkuunkaan, huoh. Miettikää tätä... siitä kurssista saa 10op ja ne pari muuta jotka kuuluivat tuohon mun ryhmään, niin kirjoittivat vaan omaa osuuttaan hikisesti 3 sivua... että mitähän ihmettä ne ovat oikein ajatelleet... (itellä tuli 8 sivua) ja siis ne kaikki viittaukset niillä toisilla yms. olivat päin persettä... huoh! Kiva korjaaminen siinä oli... On muuten ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun suoritan mitään ryhmätyötä enää verkon kautta, koska tiedän jo nyt, että tuosta meidän ryhmätyöstä tulee kakkonen sen takia, kun nuo pari muuta eivät panostaneet siihen samalla lailla kuin minä, eli tehneet sitä kunnolla. Aijon laittaa siitä viestiä sille proffalle, että se ottaa huomioon mun osuuden, että tein siinä kaikista suurimman työn ja nuo muut eivät tehneet käytännössä yhtään mitään.  Eihän se voi olla niin, että nuo muut tulevat mun siivellä...! Ärsyttävää! Onneksi sitä arvosanaa kompensoi se oma essee, joka pitää palauttaa vielä tämän kuun loppuun mennessä :)

Ensi perjantaina pitääkin jo palautella kirjoitusviestinnän tehtävät ja sitten olisikin jäljellä enää vain puheviestintäkurssi... ja nyt vasta huomasin, että se alkaakin toukokuussa  jo torstaina  (to,pe ja ma)ja sitä on 6-8h päivässä, hyh! Onneksi se kurssi on rykäisty seuraavaan maanantaihin mennessä kokonaan, että jotain hyötyä siitäkin on... En tiiä, että jäänkö sitten viikonlopuksi joensuuhun vai tulenko perjantai -iltana takaisin... noita junia, kun ei mene kauhean myöhään!!

12 kommenttia:

 1. Joensuusta pois muuttamisessa oli kyllä huonona puolena tuo, että enää ei voi käydä luennoilla vaan nykyään tämä on tätä yksinään kirjan kanssa puurtamista... Jos tuo OTM tulee, niin minä ainakin haen siihen, ja sitten jos pääsee, niin voi olla että muutto on edessä. Tuskin edes voi suorittaa niin paljon etäopiskeluna kuin nyt, tosin saa nähdä miten niitä korvaavuuksia myönnetään. Mä kävin katsomassa sieltä muistiosta sen pohjan mitä kaavailevat tutkinnoksi, niin paljonhan siellä oli ainakin samannimisiä kursseja kuin nytkin, mutta sisältö saattaa olla tietysti laajempi. Otin kuitenkin nyt siviilioikeuden sivuaineeksi ja suoritan varalta niitä kursseja mitä siinä esityksessä oli :D. Jos saisikin niitä korvaavuuksia.

  Mulla oli jo välillä mielessä sekin, että hakisin Helsinkiin oikikseen, kun vähän epäilyttää että miten tällä tutkinnolla työllistyy kun tutkintonimike ja tutkinnon sisältö ei oikein vastaa toisiaan. Mutta pitää yrittää sitten ensi syksynä päästä Joensuuhun sisälle, kyllä mä kuitenkin sinne muutan mieluummin :D.

  VastaaPoista
 2. Jos muuten olet muuttamassa Joensuuhun syksyllä, kannattaa asuntoa alkaa katselemaan todella hyvissä ajoin, sillä kämpät ovat Joensuussa todellakin kiven alla!

  T. paikallinen opiskelija

  VastaaPoista
 3. Emmi: Mäkin vähän luulen, että etäopiskeluna ei pystyisi sitä OTM:a enää niin hyvin suorittamaan, kun tulee kuitenkin muutoksia siihen tuktintorakenteeseen ja läsnäolovelvollisuus todennäköisesti kiristyy. Mutta toisaalta, mun käsittääkseni Lapin Yliopisto taitaa olla ainoa, jossa on kai jokaisella kurssilla läsnäolopakko.. Helsingissäkään ei ole kaikilla kursseilla läsnäolpakkoa... joten nähtäväksi jää, että mihin tämä sitten meillä asettuisi.. Toivonmukaan ei tarvitsisi olla koko aikaa paikan päällä.

  Mistä sä bongasit sen muistion? Mä oon niin sokea, että ole sitä löytänyt, vaikka kuinka olen koittanut katella! :D Munkin pitää katella tuota siviilioikeutta, kiitti vinkistä! ;)

  Miten musta tuntuu, että mulle tulee tyyliin joku 300op edestä kursseja tällä menolla, kun suorittelen kauppiksestakin pari opintokokonaisuutta :D

  Paikallinen opiskelija: Kiitti vinkistä. Olen kuullutkin, että kannattaa jo nyt katella niitä asuntoja sieltä, ettei jää ilman. Tosin voinkohan luottaa siihen, että kaukana tulevilla opiskelijoilla (minulla) on etuoikeus opiskelija-asuntoon/soluun... :D

  VastaaPoista
 4. Osaatteko muuten kertoa, että mikä Joensuussa ns. hyvää aluetta tai missä on opiskelija-asuntoja hyvällä paikalla, niin tietäisi vähän tarkemmin kartoittaa tuota aluetta ja sitä mihin kohteeseen laittaisi hakemuksen. (Tosin nehän nyt tarjoaa sitä, mitä niillä on vapaana, heh)

  VastaaPoista
 5. Tässäpä se: http://www.uef.fi/c/document_library/get_file?uuid=0c535bff-3d53-43d5-9dec-035920e2926d&groupId=93865&p_l_id=107670 Tuolta kun rullailee alaspäin niin löytyy se suunnitelma tutkinnon pohjaksi (tai taitaa siellä olla ne molemmat). Tuossa ainakin on aika moni kurssi 5 op:n laajuinen niin kuin meillä nytkin, mutta saattaahan tuo tuosta vielä muuttua.

  Mä sanoisin, että keskusta on melkein kivointa aluetta Joensuussa :D. Jos saa asunnon vähän siitä syrjemmästä, että ei ihan ydinkeskustasta. Rantakylällä ei ole kovin hyvää mainetta ja ainakin tiettyjä katuja kannattaa välttää. Noljakka on ihan kiva, mutta taka-Noljakasta on matkaa keskustaan ja yo:lle useampi kilsa. Busseja kyllä kulkee yleensä pari tunnissa. Niinivaara ja Hukanhauta on aika rauhallista seutua. Karsikkoa en suosittelisi myöskään, todella huonot bussiyhteydet ainakin silloin kun minä vielä Joensuussa asuin.

  Minä ilmoitin jo tänään miehellekin, että jos tuo koulutus nyt oikeasti alkaa ja sinne pääsen niin se pitää meidänkin pakata kimpsut ja kampsut ja alkaa etsiä Joensuusta asuntoa sitten reilun vuoden päästä :D.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Emmi! :D

  Mä muuten laitoin nyt sen opiskelija-asuntohakemuksen vetämään. Onpahan ainakin yksi huoli vähemmän, ja nimenomaan keskustan alueelta! :D Ne varmaan tarjoavat muualtakin, mutta katotaan nyt, että mitä alkaa tapahtumaan ;)

  VastaaPoista
 7. Emmi: Määttä kertoi pari viikkoa sitten, että tuo tutkintorakennelma on vaan esitys siitä mitä nykyisiä kursseja on jo olemassa. Niitä laajennetaan ja sitten tulee kait lisää 3-4 englanninkielistä pakollista kurssia.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasta oot valmis sen asunnon ottamaan jo aikasemmin kesällä, kun elo-syyskuusta ne opiskelijakämpät (solut siis) menee varmaan vanhaan tapaan uusille opiskelijoille. Siis ihan kokemuksesta puhun. Keskustassa on tosi vähän soluja ja opiskelijakämppiä ylipäätänsä, eli kannattaa yksityisiltäkin markkinoilta katella, jos sinne mielii:)

  Joensuuhan on tosi pieni kaupunki, mistä tahansa pääsee suht nopeesti keskustaan ja yliopistolle. Keskusta kun on tosi pieni ja ylikansoitettu, on siellä myös vuokraajien markkinat (vähän kämppiä ja kalliit vuokrat).

  T. Paikallinen opiskelija

  VastaaPoista
 9. Mä kyllä laitoin siihen hakemukseen, että olen valmis sen kämpän vastaanottamaan heinäkuun alusta..

  Joo, mä en niin tarkkaan tuota Joensuuta tunne, vaikka siellä olenkin nyt viime aikoina ravannut. Nuo hotellit ovat tulleet kovin tutuksi ja nehän ovat kätevästi siinä keskustassa :D

  No, mun mielestä se julkinen liikenne on siellä olematonta (vrt. pääkaupunkiseutu), niin sen takia vähän vierastan noita keskustan ulkopuolella olevia asuntoja, heh! Jos siellä bussit menevät.. mitä kerran tunnissa?! :D

  Tosin onhan se fillari keksitty ja sen aattelin sinne ottaa kyllä mukaan.

  VastaaPoista
 10. Joensuu on kyllä sen verran pieni kaupunki, että varmaan vartissa pääsee pyörällä mistä tahansa kaupungin alueelta keskustaan. Busseja menee yleensä n. kolme kertaa tunnissa eri kaupunginosista.
  Ja heinäkuun alusta alkaen taitaa ekan vuosikurssin opiskelijat olla etusijalla soluihin, eli kesäkuun alusta kannattaa olla valmis se ottamaan:D

  T. Fuksi

  VastaaPoista
 11. Joo, mulle sanottiin, että 01.06 alkaen tarjotaan sopimusta.. kohteista tulee tarjous kohta puoliin....

  VastaaPoista
 12. Siis soluasunnosta tulee tuo tarjous.. :(

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.