Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Vauhdikas viikko ja huono kirjojen varaustilanne pk-seudulla

Onpas tämä kulunut viikko mennyt vauhdilla. Tuntuu ihan siltä, että ei ole mitään saanut aikaiseksi ja vieläkin harmittaa, kun ei siitä Finanssioikeuden tentin arvosanaa ole vielä tullut! Kauan sillä oikein kestää tarkistaa niitä? :) Pitääköhän nyt totutella siihen, että kun tenttejä tekee tutkinto-opiskelijana, niin tenttien tarkistusajat ovat se 4 viikkoa, kun avoimessa ne tuli parhaimmillaan ihan parissa päivässä ja maksimissaan parissa viikossa.

Junaliput on taas hankittu torstai-illaksi Joensuuhun ja menomatkalla voikin sitten lukea noita molempia kirjoja siihen perjantain tenttiin ja joka on oikeastaan mielenkiintoinen tapahtuma, kun teen kaksi tenttiä kerralla. Toivottavasti se aika riittää siihen, heh!

On muuten tosi pöllösti nuo juna-aikataulut joensuusta takaisin stadiin, kun sieltä lähtee ensin perjantaina juna klo: 12.21 ja seuraava sitten vasta klo: 15.17, niin en kyllä mitenkään ehdi tuohon  kahdentoista jälkeen lähtevään junaan, jos mulla kestää siellä tentissä se 4h, kun joudun väkertämään niitä kahta tenttiä. Pitää sitten palloilla siellä se 3h ja onneksi sentään voin käydä syömässä opiskelijahinnalla ;)

Koko viikon ehkä paras uutinen oli se, että pääsin siihen etä-englannin kurssille, joka tehdään verkossa, jonka kielikeskus sitten kääntää pakolliseksi 4op:ksi. Ainoastaan joutuu käydä paikan päällä 20.09, johon  minä en kyllä pääse, mutta seuraavan kerran joutuukin sitten menemään suulliseen kokeeseen. Hyvä, että tuonkin kieliopinnon saa nyt syksyllä pois alta, jotta sinne keväälle jää vaan se inhokki ruotsi :) Tosin olen tilannut sitä Hbl:aa ja katellu FST5 sekä SVT.ta, jotta tuo ruotsi alkaisi palautumaan kunnolla mieleen. Eikä niistä kesällä luetuista ruotsinkielisistä kirjoistakaan mitään haittaa ole ollut, päinvastoin. Silti tuntuu, että ymmärrän vaan suunnilleen joka toisen sanan ja arvaan loput, heh! Tuollainen small talk kyllä sujuu, mutta auta armias, jos pitäisi tähän  "omaan tieteenalaan" liittyvistä asioista jutella niin siihen ei kyllä sanavarasto riittäisi! :D

On tosi harmi, kun siitä ruotsista ei järjestetä tuollaista samanlaista etä-kurssia, jonka voi tehdä osaksi verkossa, vaan on se kolmen viikonlopun tiivis opetusjakso. Mulla varmaan tulee ruotsi viimeistään siinä vaiheessa korvista ulos :)

Lisäksi mua korpeaa nyt niin paljon tuo kirjojen varaustilanne täällä pk-seudulla, kun kaikki kirjat joita haluaisin niin ovat lainassa. Pitää varmaan taas rukata noita tenttejä siihen malliin, että teen niitä, joista ne kirjat ovat heti saatavilla, kun ei tästä tule muuten mitään, jos mun varaus kirjoihin on suunnilleen sijalla 12 jokaisessa kirjastossa,  kun tentti on jo lokakuussa.

Pitänee taas laittaa nenä kiinni kirjoihin ja toivoa parasta, että perjantain molemmat tentit menevät hyvin! :)

Onkos muuten teillä ensi perjantaina jotain tenttejä? :)

8 kommenttia:

 1. Onko siellä missään kirjastoissa lukusalikappaleita kirjoista? Monesti oon itse tehnyt niin, jos on pitkät varausjonot, että käyn lukemassa kirjastossa sitä lukusalikappaletta niin ei haittaa, vaikka lainakirjaa ei ennättäisi saamaankaan.

  En yhtään muista, miten kauan siinä finanssin tentin arvostelemisessa kesti viime syksynä (tosin eipä sitä suoraan nykytilanteeseen voi verratakaan), mutta mulle oli tullut jo arvosanat noista tenteistä, jotka tein samana päivänä kun sinä tuon finanssin, toivottavasti kohta tulee siitäkin se arvosana :). Mulla on ensi perjantaina basic concepts of criminal law ja siitä 10 päivän päästä kunnallisoikeus, eli suhteellisen tiukka putki edessä :D.

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  yks väyläilijä täällä ilmoittautuu ;) Kunpa itelläkin olis tenttiaikaa 4h, koska lokakuun 1.pv alkaa semmonen tenttiryysis ja on pakko tehdä "tuplatenttejä". Oon nopea kirjoittamaan, mutta meidän 3h aikaraja pelottaa hiukan.
  Eipähän oo tekemisestä puutetta kun pitäis ahkeroida ne 7 tenttiä noin kuukaudessa :)

  VastaaPoista
 3. Siis on niitä kahden päivän lyhytlainoja, joissa olisi ne kirjat saatavilla, mutta siinä ei oo mitään järkeä ravata siellä joka toinen päivä uusimassa sitä lainaa, kun sitä ei voi verkossa tehdä. Ja siks toisekseen siellä on noita lukusalikappaleita, mutta aina ku oon mennyt kattomaan, niin se on joko "hukassa" tai tutkijalla.

  Hei, mun entisessä blogissa oli ne criminalin tenttikysymykset siihen criminal law:hon. Ei teille välttämättä tuu samoja, mutta tiedät suunnilleen, että mitä meiltä kysyttiin.

  Anonyymi: Siis mitä... 7 tenttiä kuukaudessa, ootko ihan himolukija?! :D Miten sulla tuollainen suma tulee, heh! Aivan järkyttävää :D Tsemppiä kuitenkin niihin ja koita jaksaa!

  VastaaPoista
 4. Juu kävinkin ne jo kurkkimassa :). Tää on onneksi mun mielestä aika helppolukuinen kirja ja mukava välillä lukea englanniksikin. Tuli muuten tuosta arvosanasta mieleen, että jos on mitään mahdollisuuksia ettei tentti mennyt läpi, niin kun klikkaa weboodin suoritukissa sitä 'ei aktiiviset'- kohtaa niin pitäisi senkin tulla näkyviin. En tiedä tiesitkö tuosta vielä, mutta sekin kannattaa tarkistella jos epäilee läpimenoa :).

  VastaaPoista
 5. Arvioinnin valmistuttua se opintojakso häviää sitten sieltä ilmoittautumiset-valikosta ja siihen tulee merkintä "pidetty."

  VastaaPoista
 6. Joo, siis ei mulla ole siellä "ei aktiivisissa" mitään, mutta siellä ilmoittautumisvalikossa näkyy vielä tuo finanssi "vahvistettu", mutta ei mitään pidetty merkintää :D Eli ilmeisesti on aika hidas tarkistamaan tuo Myrsky niitä :)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti tentit menevät hyvin! Kaksi tenttiä yhtä aikaa on ihan mahdollista :) Mulla on mennyt paremmmin nämä tuplatentit kuin tavalliset tentit, ehkä varmaan johtuen siitä, oon ehtinyt panikoida sitä sen verran et on nenä pysynytkin kirjoissa kiinni ;) Kannattaa vaan aluksi keskittyä täysin yhteen ja tehdä se kunnolla loppuun ennenkuin edes katsoo toista tenttiä.

  VastaaPoista
 8. Hei! Olisin kiinnostunut siitä mikä tuon enkun kurssin nimi on, jonka sait korvattua? vai oliko tuolloin se oman alan enkun kurssi mahdollista tehdä etänä? Itselläni on tuo enkun suorittaminen vaikeaa ja etsin kovasti ratkaisua..

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.