Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

torstai 1. syyskuuta 2011

Ensimmäinen orientaatiopäivä takana


Nyt on ensimmäinen orientaatiopäivä takana ja täytyy kyllä sanoa, että olisin ihan hyvillä mielin voinut olla menemättäkin sinne. Tosin silloin en olisi saanut tuota "fuksipakkausta". Mä olin jotenkin kuvitellut, että siihen olisi sisältynyt se opinto-opas, mutta ei kuulunutkaan... Olin vähän pettynyt, kun se on kuitenkin se ensisijainen asia, josta sitä tietoa etitään. Tietenkin se on netissä luettavissa, mutta sitä olisi kiva kuitenkin selailla ihan paperisena versiona. Tuo kalenteri oli tuossa ihan kiva, mutta sille ei löydy käyttöä, kun olen hankkinut omiin tarpeisiini sopivan.

Mä tulin vähän matti myöhäisenä paikalle, eli en ehtinyt ihan 8.15 sinne Careliaan, mutta kaikeksi onneksi se kättelyjono oli niin pitkä, että kukaan ei huomannut mun tyylikästä ensimmäisen päivän myöhästymistä ;)

Meidät jaettiin niihin tutor-ryhmiin ja ainakin omasta ryhmästäni oli selvästi se huomattavissa, että kaikki tunsivat jo toisensa entuudestaan :) Noh, ei voi mitään, eikä kai tuossa mitään menetä, kun en ko. tyyppejä tule enää missään näkemään. Olivat nimittäin ihan muualta, kuin minä, heh! :)

Onneksi olin tilannut sen Lyyra-kortin heti, kun ilmoittauduin läsnäolevaksi ja pyysin sen postittamaan mulle kotiin. Koska nyt ne, joilla ei sitä ollut niin eivät saaneet ruokailusta sitä alennusta vaan joutuivat maksamaan siitä yli 4 euroa. Jotkut eivät nimittäin olleet muistaneet tulostaa sitä weboodista saatavaa lappua! Kävi vähän sääliksi, mutta kaikilla aikuisopiskelijoilla on onneksi varaa maksaa ruokailusta ;)

Huomenna on toinen orientaatiopäivä ja joka ei siis ole pakollinen (näistä mikään ei ollut, paisti sen HOPS:n tekeminen, jota ei vielä ole weboodissa!), niin voi olla, että lähdenkin sitten kotiin heti huomenna aamulla. Tosin mua kyllä kiinnostaisi niiden pääaineiden esittely ja etenkin se työllistymismahdollisuus, mutta saapa nähdä. En oikein saanut mitään irti ainakaan tuosta ekasta päivästä ja tuskin tuo toinenkaan päivä mikään sen kummempi on.

Ainoa hyödyllinen asia oli tuo kampuskierros, niin näki vähän, että missä on mitäkin :)

5 kommenttia:

 1. Hei,
  missä tuutorryhmässä sä olit? Tuon opinto-oppaan saa haettua sieltä opintopalveluista, mulla sellainen jo on.
  Tais olla sulle pettymys tämä päivä, onko näin luettavissa rivien välistä? Harmí jos et tutustunut keneenkään, itse sain muutaman "uuden tuttavan" ja oli mukava jutella opinnoista muiden kanssa.
  Anyway, nyt se on sitten konkreettisempaa, mukavia opiskeluhetkiä,

  VastaaPoista
 2. Opinto-oppaita sai ainakin ennen Aurorasta, onko se nyt opintotoimisto vai mikä nimeltään siinä ruokalan puolella rakennusta ihan äärivasemmalla. Tosi mahtavasti selitetty :D.

  Mulla jäi vähän samat fiilikset silloin omista orientaatiopäivistä. Ja kun ei mennyt niihin iltarientoihin mukaan niin ei sen jälkeen enää kehenkään tutustunutkaan. Mikä nyt sinänsä ei haittaa, mutta hämmästyin vähän miten äkkiä ne klikit muodostui.

  VastaaPoista
 3. Emmi: Ai äärivasemmalla?!:D Mä en siis voikaan lähteä huomenna heti aamulla kotiin, kun haluan saada sen opinto-oppaan, heh! :D Me kierrettiin kyllä siellä niitä paikkoja, mutta en mä hoksannut sitä opintotoimistoa. Mulle jäi vaan mieleen ne HOPS-ohjaajien työhuoneet:D No ehkä meen huomenna uudestaan tiirailemaan ja katon tuosta kalenterista, kun siinä on se kampuksen kartta :D

  Ja ei kai se mitään klikkiytymistä ollut, ovat vaan tehneet niitä väyläopintoja samassa paikassa, niin väkisinkin he ovat tutustuneet toisiinsa :) Mä otin ihan vaan kuuntelijan roolin ja kattelin vähän, että millaista porukkaa sieltä on tullut sisään. Oli sieltä kuitenkin tullut muutama 19v täyttänyt, mikä oli itselleni aika yllätys.

  TK: Olin siinä ryhmässä, jossa varmaan kaikki olivat jotain poliiseja :D Niin, olin jotenkin odottanut enemmän tuolta orientaatiolta, mutta kun kävikin aika nopeasti selvästi, että ne kaikki asiat on tullut jo ite käytyä läpi, niin ei sen takia oikein saanut mitään uutta siitä irti.

  Ja sekin vähän harmitti, kun ei tuota oltu oikein räätälöity väylän kautta tulleille, niin kuin olin etukäteen kuvitellut. Olisi ehkä enemmän voitu keksittyä niihin oleellisempiin asioihin.

  VastaaPoista
 4. taidan tietää nyt, rohkeasti vaan juttuun mukaan ;) Se opintotoimisto oli se paikka missä ooteltin ennen sinne yläkertaan menoa, niiden tuutoreiden oli tarkoitus kysyä sieltä niitä oppaita, mut oli jonoa ;)

  VastaaPoista
 5. Se voi toki tuntua oudolta, mut kun kaikki poliisit käy saman oppilaitoksen ja melkein aina löytyy yhteisiä tuttuja, niin sitä puheenaihetta yleensä jostain asiasta löytyy. Tää tutkinto on osittain räätälöity myös poliisihallinnon tarpeisiin, sillä se antaa kelpoisuuden esim. esimies- ja asiantuntijavirkoihin, kaikkien ei tarvitse käydä Tampereella koulua.
  Myös tämä pohjois-Karjalainen kulttuuri on sellainen tuttavallinen, eli helposti saa sen kuvan, että juttukaveri olisi vanhempikin tuttu, vaikkei koskaan aiemmin olisi nähtykään. Siihen voi olla vaikea tottua. Itse olen asunut myös pohjois-Savossa, Helsingissä ja Tampereella ja voin sanoa että täällä ihmiset on aika lailla erilaisia.

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.