Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

lauantai 22. lokakuuta 2011

Ahkeraa lukemista yleishallinto-oikeuden tenttiin

Heipsan!

Tänään onkin koko päivä melkein pidetty nenää kirjassa kiinni, kun maanantaina on tuo yleishallinto-oikeuden tentti sekä johdatus oikeusteoriaan ja oikeushistoriaan. Noh, kuitenkin, jos noista selviän paitsi tuosta jälkimmäisestä, kun sain kirjan siihen vasta 5 päivää sitten. Niin olisin tyytyväinen. Pääpainona on nyt kuitenkin tuo yleishallinto-oikeus, kun se oli se joka mun piti alunperin tenttiä maanantaina ja tuo toinen tentti tuli vaan siihen mukaan, kun en saanut lokakuun aluksi järjestettyä itselleni sitä etätenttipaikkaa yhteydenotoista huolimatta. Voi olla, että tuo oikeushistoria menee kakkosella läpi ja sitten korotan sen joulukuussa parempaan arvosanaan. Pitää aina olla plan b- olemassa, heh! :) Mä en kyllä mitään kakkosta ala kattelemaan mun opintorekisterissä!

Niin, oli ihan pakko lotota tänään, kun jaossa on 7 miljoonaa euroa. Jos tällä kertaa voittaisin enemmän kuin euron, heh! :)

Oikein mukavaa lauantai-iltaa!

5 kommenttia:

 1. Hei,

  Olisin kiinnostunut kuulemaan sinun opiskelutekniikasta; millä tyylillä saat isoja kokonaisuuksia hallittua kun suoritat useampia tenttejä samanaikaisesti? Itsellä myös harkinnassa useamman tentin tekeminen samanaikaisesti, mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan.

  Kiitokset jos jaksat kirjoitella joskus aiheesta. Luetko kaikki kirjat kannesta kanteen, teetkö muistiinpanoja vai millä taktiikalla olet onnistunut moisessa? :)

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Ei kai siinä mitään sen ihmeellisempää ole kuin lukemisen aikana kirjoittaa muistiinpanot ylös kustakin aihealueesta samaan aikaan, kun lukee kirjaa ja sen jälkeen lukee ne ppt-luentoslaidit ja vielä lopuksi kertailee muistiinpanosta ne asiat. Totta kai joutuu välillä tarkistelemaan kirjasta, jos jotain ei muista tai on unohtanut.

  Ei mulla ole mitään ihmeellistä kommervenkkiä tuohon olemassa. Mä luen vaan kerran koko kirjan läpi, koska tuolla tyylillä jonka mä olen havainnut hyväksi, niin pärjää erinomaisesti tenteissä. Mulla on valokuvamuisti, niin se auttaa tenttiin lukiessa aika paljon.

  Ja nyt kun näitä kirjatenttejä on tehnyt aika paljon, niin on oppinut itsekin huomaamaan tenttiin lukiessa, että mitkä ovat ne keskeiset kysymykset ja ongelmat, joita proffat yleensä tentissä kysyvät, eli osaa jo ennakkoon niihin painottaa sitten vähän enemmän, kuin jos lukisi pelkästään vaan sokkona.

  Tosin minähän en koskaan tiedä, että kertooko proffat luennoilla mitään tärppejä, koska en niillä käy, kun se on täysin mahdotonta näin etäopiskelijana ja missaan varmaan sen takia jotain... :)

  Kaipa tuossa voisi jossain vaiheessa avautua omasta opiskelutekniikasta kuvien kera, vaikka ensi viikonloppuna, kun aloitan taas lukemaan seuraavaan tenttiin ;D Tässä vetäisen nyt vähän henkeä ja palauttelen muutamia tehtäviä pois alta.

  Noita tekniikoita on niin monia ja mulle ne ovat oikeastaan muodostuneet tämän syksyn aikana nykyiseen muotoonsa, kun näitä tenttejä on ollut niin paljon.

  VastaaPoista
 3. Kuinka kauan on mennyt että etätentistä on tullut arvosana?

  VastaaPoista
 4. Sehän riippuu ihan proffasta ja siitä, että teetkö sen tentin avoimen- vai tutkintopuolella. Jos mä teen avoimen puolella tenttejä, niin saan sieltä arvosanat yleensä alle viikossa ja tutkintopuolella, kun siellä on enemmän populaa tenteissä (parhaimmillaan 213), niin on kestänyt 5-6 viikkoa, ennen kuin suoritukset näkyvät weboodista. Toki proffilta voi kysyä 4 viikon jälkeen, että missä vaiheessa tarkistus on menossa ja yleensä ne sitten hätäisimmille kertovat arvosanat.

  VastaaPoista
 5. Tuota noin, vai valokuvamuisti. Tiedätkös nyt mitä se tarkoittaa ja tiedätkö, ettei toistaiseksi kenelläkään ole oikeasti todettu olevan ns. valokuvamuistia?

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.