Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Englannin kurssi on melkein suoritettu :)

Sain kuin sainkin taas palautettua nuo englannin tehtävät taas ajallaan jopa klo: 13 mennessä eilen :) Onneksi ne tehtävät olivat aika helppoja, niin ei tarvinnut uhrata kauheasti siihen aikaa. Tosin juuri, kun olin ne palauttanut, niin maikalta taas pukkasi uusia tehtäviä. Ensi kerraksi joutuu tekemään 5 minuutin lyhyen esitelmän oman alan aiheesta ja esittää se skypen välityksellä muille kurssilla olijoille, jotka sitten esittävät kysymyksiä ko. aiheesta.  Kysymysten esittämiseen on varattu 10min aikaa. Aika jännää :) Onneksi tämä enkun kurssi on kohta suoritettu, niin voi alkaa jo hieman orientoitumaan sille ruotsin kurssille, joka alkaa ensi vuonna. Siis se  tulee olemaan näistä kaikista käymistäni kursseista se inhokki kurssi! Sinänsä tämä englannin etäkurssi on ollut haastava, mutta erittäin tyytyväinen olen ollut siihen, että tälläinen mahdollisuus on tarjoutunut aikuisopiskelijoille. Ilman, että tarvii aina paikan päälle mennä joka kerralla erikseen. Kaikki hoituu kätevästi skypen välityksellä.

Sitten yliopistolta tuli kiva maili koskien tuota puheviestinnän kurssia, että se järjestettäisiin 28-30.10. Olisin muuten voinut osallistua sinne, mutta kun se ilmoitus tuli viikon varoitusajalla, niin se jää väliin. Sinänsä oli mukava huomata, että niitä kuitenkin järjestetään viikonloppuisin. Toivottavasti samanlainen tulisi ensi keväälle ihan yliopiston eikä avoimen puolelta. Mä jatkan kuitenkin sen puheviestintä (viikonloppu) kurssin metsästämistä ensi keväälle. Jostain näin, että sellainen olisi vasta toukokuussa. Jos oikein katsoin ja oliko se peräti  vielä Hämeenlinnassa. En ulkoa muista, kun kalenterini ei ole tässä käsilläni juuri nyt.

Mä oon kyllä vähän miettinyt, että kun mulla olisi ne 2 rikosoikeuden ryhmätyötä tänä syksynä, niin varmaankin toisen jätän keväälle tai korvaan sen tentillä, kun sellainenkin mahdollisuus on olemassa. Mietin vielä hetken aikaa, että mitä teen, kun näistä kursseja on aika paljon ja tuo Ansku tuossa jo varoittelikin, että se voi olla hieman työlästä...

Tosin, kun nyt olen tehnyt tuota oppimispäiväkirjaa tuosta Johtamisen perusteista, niin jos samalla metodilla se tehdään siellä ympäristöoikeuden kurssilla, niin sehän ei ole mikään ongelma, kun tuo kirjoittaminen ja pohtiminen on aika mielekästä puuhaa. Ja ne tehtäväthän vaan syventävät sitä opittua asiaa.

Tässä pitää jo ensi kevättä suunnitella, kun pitää kohta puoliin jo ilmoitella töihin, että mitkä päivät tarvitsee keväällä vapaaksi. Ja taas oli eilen meiltä yksi työntekijä pistetty pellolle tai oltiin kuulema nätisti sanottu, että työvelvoite on loppunut, mutta palkka juoksee 6kk... Mun oli sitten pakko mennä pomon juttusille ja kysellä, että mikä tää juttu on, että pitääkö alkaa jo itse etsimään uutta työpaikkaa, niin vastauksena tuli, että ei koske mun aluetta. Tosin, kun tehdään organisaatiomuutosta ja järjestellään työtehtäviä uusiksi, niin ei kyllä koskaan kannata luottaa siihen, mitä oma esimies sanoo. Joten olen tässä omaa selustaani turvannut ja laittanut pariin paikkaan työhakemukset. Eihän niihin tarvii mennä, jos sattuu pääsemään, mutta voi ainakin nyt testata sitä omaa markkina-arvoa ja katella vähän, että missä ajassa saisi uuden työpaikan, jos tulee kengän kuva takamukseen! :)

Ja ensi viikon maanantaina onkin  vuorossa kaksi tenttiä, joten voi olla, että ennen  sitä mua ei täällä näy. Kun pitää tehdä noita tehtäviä ja lukea tentteihin. Koitan kuitenkin parhaani tehdä :)

Mitäs tenttejä teillä on nyt ensi maanantaina? Vai onko teillä seuraavat vasta marraskuussa? :)

2 kommenttia:

 1. Minulla on maanantaina sosiaalioikeuden tentti.
  Ihan mielenkiinnosta kysyn, kuinka kauan valmistaudut ja kuinka paljon luet yhteen tenttiin?

  Kivaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Mullahan on ollut tenttejä 2 viikon välein (paitsi tässä kuussa), niin parisen viikkoa luen aina yhteen tentiin ja oon huomannut, että se riittää hyvin mulle. Mä luen sen tentti-alueen kerran läpi ja teen samalla lukukerralla muistiinpanot ja sen lukemisen jälkeen luen vaan niitä muistiinpanoja. Jos jokin on epäselvää, niin tarkistan sieltä kirjasta. Mulla on sen verran hyvä muisti, että voin pelata sen varassa aika pitkälle.

  Yleensähän ne lukevat tuon tenttialueen useammin läpi, jotka eivät tee musitiinpanoja ollenkaan ja jotka eivät jäsennä heti sitä lukemaansa tekstiä.

  Kaikilla on vaan niin erilainen oppimistyyli ja se muokkautuu matkan varrella :)

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.