Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kiirettä pukkaa niin töissä kuin opiskeluissakin

Tervehdys taas! :)

Aaargh! Meillä on töissä ollut vähän tuulista, kun porukkaa on pistetty pellolle. Onneksi en ite ole ollut siinä joukossa mukana :) Tosin tässäkin taas huomaa, että se mitä tekee ja miten tekee,  niin se on avain kaikkeen. Ehkä pitäisi varmuden vuoksi alkaa katella toista työpaikkaa, kun ei koskaan tiedä, että miten tässä voi vielä käydä. Meiniki kun viime aikoina ollut vähän hurlumheitä.

Sitten toinen ongelma on ollut kyllä tämä ajankäytönhallinta. En tosiaankaan osannut ennakoida alkusyksystä, että muitten potkujen takia on töissä työmäärät lisääntyneet ratkaisevasti, eli ylitöiksi menee usemmiten ja sitä kautta tämä mun niin hieno ajankäytön suunnitelma on lievästi sanottu hieman "kussut". Eli oon saanut kyllä noita tehtäviä palautettua, mutta juuri viime tingassa. Hyvänä esimerkkinä on tämä englanninkurssi, josta tulee joka viikko tehtäviä, niin siitä on yhdet tehtävät palauttamatta, mutta kaipa se maikka ne arvostelee, kun laittaa vaan pokkana ne sille ja sanoo, että työtilanne on mikä on, että vaikeuksia on pysyä aikataulussa :) Kovasti kuitenkin aina yritän palauttaa tehtävät aikautaulun mukaan, mutta tää lokakuu on ollut aivan järkyttävää aikaa.

Ensi viikolla pitäisi ilmoittautua kahden rikosoikeuden kurssin ryhmätöihin, joten toivottavasti siinä ei ole mitään ongelmaa. Perjantaina koin kauhun hetkiä, kun piti ilmoittautua tentteihin, niin se weboodi ei toiminut aamulla ollenkaan. Onneksi se illalla sitten toimi, niin pystyin ilmoittautumaan niihin. Ylimääräisiä sydämentykytyksiä se tosin aiheutti, heh!

Niin ja nyt on sitten uusi etätenttipaikakin järjestetty marraskuuksi. Kiitos vaan kaikille, jotka lähettivät tietoja ja linkkejä :)

Marraskuussa alkaakin sitten tuo ympäristöoikeuden perusteet kurssi ja vaikka Hämeenlinnaan on se 80km matka, niin päätin yöpyä siellä aina yhden yön. Ihan siitä syystä, että ei viitti sitten alkaa ajaa edestakaisin kahtena päivänä tuota matkaa. Ja jos sieltä tulee jotain tehtäviä perjantaina, niin ei sitten niitä ehi tekemään lauantaiaamuksi, kun matkoihin menee liikaa aikaa. Aika täynnä olivat nuo hotellit silloin, kun on juuri pikkujouluaika ja hinnatkin ovat sen mukaiset, heh! :) Oon aiemmin Hämeenlinnassa käynyt pelaamassa golfia, joten ei tullut silloin kauheesti kateltua siellä ympärilleen. Nyt on sitten siihenkin aikaa.

Niin ja mulla olisi ne verkkotentin eli lainsäädäntötutkimuksen ja oikeussosiologian perusteet - kysymyksetkin ylhäällä ja laitan ne tänne, kun kerkeän, niin on jollekin apua niistä. Multa puuttui siitä tentistä se toinen Jyrki Talan kirja, kun joku oli taas hillonut sitä liian kauan, että en ehtinyt saada sitä ajoissa, heh! Onneksi sillä yhdelläkin sitten pärjäsi ihan hyvin.

Ja juuri kun palauttelin kirjoja kirjastoon lauantaina, niin oli kiva sakkokertymä 14 EUR, kun on pakko pitää niitä kirjoja itsellään, kun on tentti tulossa, heh! Tosin, oon kyllä huomannut, että jos pitää sitä kirjaa viikon sakolla, niin sen pystyy uusimaan sen jälkeen, kun joku muu on ehtinyt palauttaa ko. kirjan se menee sille varaajalle ;) Tätä siis minä harrastan, kun meillä ei töissä tuo kopiokoneella kopioiminen oikein onnistu, kun jokaiselle on määrätty tietty kiintiömäärä paperia!! :D Tosin oon kyllä suunnitellut, että jos oikein tiukoille menee niin pyydän pomon tunnarit ja sanon, että nyt tarviin kopioida koko kirjan. Ei kyllä varmaan tykkää hyvää, heh!

Mulla on ollut projektina myös tuo oppimispäiväkirja tuosta Johtamisen perusteista. Siihenhän saa tehdä sen oppimispäiväkirjan joko suomeksi tai englanniksi, niin oon sitä nyt kirjoittanut enkuksi, kun mulla on tuo enkun kurssi samaan aikaan, niin ne hyvin tukevat toisiaan. Niin ja se tenttikirja siihen kurssille on myös englanniksi, niin senkin takia on järkevämpää kirjoittaa suoraan enkuksi sitä oppimispäiväkirjaa joka pitäisi palauttaa ensi kuussa.

Sitten pitäisi vielä tuo Hopsikin palauttaa, mutta arvatkaa, että oonko ehtinyt! :) Pitää nyt joku arki-ilta sekin hoitaa kuntoon pois häiritsemästä, niin ei sekään enää roiku matkassa mukana.

4 kommenttia:

 1. moi!
  En halua pessimisti olla tai lannistava, mutta mieti vielä tuota teetkö nuo ryhmätyötä juuri nyt tänä vuonna. Nimittäin se ympäristöoikeuden kurssi on aika työläs, ainakin Joensuussa pidettävällä kurssilla on joka kerta kotitehtäviä, joiden tekemiseen menee useampi tunti ihan helposti + se oppimispäiväkirjan kirjoittaminen n. 15 s. Nuo ryhmätyöt vaatii oman osansa, sen tiedän kun olen ne itse suorittanut, toiseen pitää itse tehdä lisäksi yksi 10-15 s essee. Jos sulla on siihen vielä tenttejä tai muuta kirjoittamista, sanoisin että aika tiukalle itsesi vedät. Tämä ihan "ystävän varoituksen sanana" ettet vedä itseäsi liian tiukoille. Vaikka sulla on vahva motivaatio ja hyvä, kunnnianhimoinen tavoite, joskus täytyy ajatella elämän realiteetteja. Pitää olla muutakin elämää ja nyt kun kerroit tuon että työ ottaa paljon niin, mieti vielä, ehditkö tehdä ryhmiksen keväällä?

  VastaaPoista
 2. Yksi asia kiinnostaa (jos olet tätä tässä tai aikaisemmassa blogissa käsitellyt, niin sitten on mennyt itseltä ihan ohi)...

  Eli miten sä oot käytännössä järjestänyt itelles aikaa opinnoille? Opiskeletko aina näin aamuisin ennen töitä (kuten allekirjoittanut), vai kulutatko kaikki illat, yöt ja viikonloput kirjojen ja oppimistehtävien parissa?

  Tsemppiä "projektiin"! Blogi on erittäin mielenkiintoista luettavaa, koita jaksaa päivittää tätä ahkerasti :)

  T: Ensimmäinen samanlainen

  VastaaPoista
 3. Samaa mietiskelin juuri kun anonyymi kommentoija edellä; haluatko kertoa, millä alalla työskentelet? Tämä blogi on kyllä tosi mukavaa luettavaa, tsemppiä ja jaksamista :)

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Itseasiassa en sitä asiaa ole käsitellyt tässä blogissa ollenkaan, vaan siitä on ollut juttua tuolla vanhassa blogissa. Eli iltaisin töiden jälkeen aina opiskelen, kun aamulla ennen töitä ei ole mitenkään mahdollista! :)

  Kun mun tyypillinen työpäivä on tällä hetkellä 8-18 (ylitöiden takia), niin oon kotona puol seiska ja heitän ruuan uuniin ja aloitan tekee tehtäviä/oppimispäiväkirjaa/lukee tenttiin siinä n.19 aikaan illalla ja saatan lopettaa vasta klo: 23 jälkeen. Paitsi tenttiä edeltävänä iltana meen nukkuu vasta puolen yön jälkeen, heh! Ja viikonloput on kyllä tällä hetkellä pyhitetty opiskelulle kokonaan (aamusta iltapäivään), paitsi iltaisin sitten tapaan mun hyviä ystäviä, kun viikolla en yksinkertaisesti ehdi tavata, kuin korkeintaan käydä jonkun kanssa 10 min kahvilla, kun on kiire kotiin opiskelemaan :D

  Eli televisionkatselu on jäänyt tosi minimiin. Tosin mulla on pahana tapana katella jotain maikkarin ysiltä alkavia sarjoja sivusilmällä samaan aikaan, kun teen tehtäviä.

  Mä nostan kyllä hattua niille, joilla on perhe-elämä (lapset) vielä opiskelun lisäksi pyöritettävä. Jos mulla tekee vähän tiukkaa (omaa syytä, kun ahnehdin kursseja), niin miten tiukkaa heillä sitten tekee :) Yksin, kun voi oman ajankäytön aika hyvin säädellä juuri siten miten haluaa, eikä se ole riippuvainen muista.

  Yritän tosiaan päivitellä tätä blogia useammin kuin kerran viikossa, mutta kun nuo opiskelut vievät sen mun ajan. Pitää ehkä alkaa harrastamaan tätä, että töistä kirjoittelen :D

  Mun työ sivuaa samaa alaa jota opiskelen. Enempää ja tarkemmin en viitti täällä kertoa.

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.