Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Avoimen Moodlesta outoa liikennettä blogiini

Ja voisko joku avoimen yliopiston puolella oleva opiskelija kertoa, että mikä takia mun blogiin tulee liikennettä näistä osoitteista:

moodle.aducate.fi sekä http://moodle.aducate.fi/course/view.php?id=50

Onko sinne laitettu joku linkki tänne mun blogiin lupaa kysymättä (olisi toivottavaa kysyä ensin), vai mistähän mahtaa olla kyse? Itse kun en pääse näkemään noita yleisiä oikeusjärjestysopintoja, koska ne ovat salasanan takana....

16 kommenttia:

 1. Kävin kurkkaamassa tuon moodlen, kun oikeudet vielä on jäljellä. Johdanto kappaleessa on linkki mielenkiintoiseen blogiin -yliopistotutkinto alle tavoiteajan.

  VastaaPoista
 2. Ahaa, eli se syynä on siis tuo. No, olisi kuitenkin ollut kiva, jos siitä olisi mullekin ilmoitettu... Ainakaan enää ei tarvitse ihmetellä blogiraporteista tuota, kun se nousi aina niin voimakkaasti sieltä esiin. Kiitos, kun kävit katsomassa.

  VastaaPoista
 3. Linkitykseen ei tarvita lupia, koko netti perustuu siihen että linkittää saa vapaasti :)

  VastaaPoista
 4. Oletkohan kuullut nettietiketistä?? Hyviin tapoihin kuuluu ilmoittaa ja varsinkin, jos oppilaitos käyttää minua esimerkknä.

  VastaaPoista
 5. Ei tarvitse ilmoittaa. Siitä on ennakkotapauksia useita ja mitään ilmoitus tai muuta velvollisuutta ei ole. Linkitykseen ei tarvita lupaa. Jostain syvälinkityksistä on tapeltu paljon oikeudessa ja niissäkin luvan tarve on kyseenalainen. Et voi edes vaatia laillisesti poistamaan linkkiä oikein millään perusteella.

  VastaaPoista
 6. Netiketti ei ole missään nimessä lainvoimainen.

  VastaaPoista
 7. Tiedoksi:

  http://sossumedia.blogspot.com/2011/11/linkitykseen-ei-tarvita-lupaa.html

  VastaaPoista
 8. Jussi:Enhän ole missään vaiheessa väittänyt, että nettietiketti olisi lainvoimainen. Sulla on mennyt nyt puurot ja vellit aivan sekaisin.

  Ja jos pidät itseäsi asiantuntijana niin annapa ne keissit mihin viittasit ;) Epäilenpä, että sellaisia ei ole edes olemassa, heh!

  VastaaPoista
 9. Linkityksestä on useita klassisia oikeusjuttuja. Lisäsin linkin blogiini

  VastaaPoista
 10. Ei sun blogissa ollut yhtään keissiä, kun vilaisin. Ei mitään keissinumeroita yms :)

  VastaaPoista
 11. Niin, mutta nuo eivät liity mitenkään suomalaiseen oikeuskäytäntöön.

  VastaaPoista
 12. Suomalainen oikeuskäytäntö noudattaa kansainvälistä.

  VastaaPoista
 13. Tosin Suomessa linkittäminen on vielä vapaampaa.

  VastaaPoista
 14. Mua nyt vähän hämää tässä se, että sä et oikein selkeästi pysty argumentoimaan juuri ollenkaan. Heittelet aina lauseita sieltä sun täältä. Sun tekisi ihan hyvää kerrata sitä valtiosääntöoikeutta, jossa selviää Suomen suhde kansainväliseen sekä EY oikeuteen ;) Ja muutenkin sun väittämät ovat aika ylimalkaisia.

  Tosin en ole koskaan väittänyt, että linkittäminen on laitonta, mutta hypoteettisesti olettaen, kun tämä on mielenkiintoista ;)

  Eihän jenkkien keissit liity mitenkään Suomeen tai päinvastoin. Korkeintaan Ey:n tuomioistuimessa olevaa (jos siellä olisi esim. Ranska vs. kansalainen) keissiä voitaisiin pitää Suomessa KKO:ssa ennakkotapauksena suuntaa antavana, jos sellaista asiaa käsiteltäisiin täkäläisessä tuomioistuimessa, mutta sitäkin erittäin harkiten ja suomen lakeja noudattaen.

  Toivoisin sinulta enemmän perusteluita, eikä tuollaisia vähän sinnepäin heittoja, jotka on googlettamalla haettu.

  Kannattaa vilkaista aina sitä oikeudellista lähdeoppia ja tuottaa kunnollista oikeudellista argumentaatiota jolla on jotain pohjaa, niin noita sun vastauksia olisi mielekkäämpää lukea.

  Eikä vaan sanoa, että "Mun kukka saa kasvaa sun pihalla, kun mä sanon niin" ;)

  VastaaPoista
 15. Mikä voisikaan olla ikävämpää, kuin se että joku oikeasti luukeekin blogiasi? ;)

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.