Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

perjantai 11. marraskuuta 2011

Oikeudellisen ratkaisutoiminnan tentti ohitse!

Nyt on sitten tuo oikeudellinen ratkaisutoiminnan tentti käyty tekemässä etätenttinä. Täytyy kyllä sanoa, että kun luin niitä vanhoja tenttikysymyksiä niin tulihan sieltä suoraan se yksi kysymys sinne! :) Eli tentissä oli 4 tehtävää ja jokaisesta tehtävästä sai sen 5p eli maksimipistemäärä oli tuo 20p. Eli pitää saada vähintään 10p, että pääsee tentistä läpi. Mä en valitettavasti nyt muista kaikkia kysymyksiä, kun olen kipeenä ja muisti ei pelaa, mutta nämä kaksi ainakin muistan:

1. Leksikaaliset ja syntaktiset tekijät
2. Reaalinen harkinta
3?
4?

Jos joku teistä kävi tekemässä tuon saman tentin tänään, niin saa aivan vapaasti täydentää :)

Niin ja tuo uusi etätenttipaikka (Helsingin aikuisopisto) oli huomattavasti paljon parempi kuin se Helsingin seudun kesäyliopisto, jossa ei enää järjestetä niitä perjantai aamutenttejä! :(

Seuraavana tenttinä onkin vuorossa tuo perhe-ja perintöoikeus ja se ainakin on mielenkiintoista, mutta siihen aloitan lukemaan vasta, ku oon terve, eli ensi viikolla! :) Ehkä nyt viikonloppuna jotain kattelen varmuuden vuoksi, heh!

Olikos teillä tänään tenttejä ja jos oli, niin mitä? :)

PS. Tietääkö kukaan, että mikä kirja tulee tuohon ympäristöoikeuden perusteet kurssille?
       Kun sitä ei ole mainittu missään.. tai sitten olen yksinkertaisesti todella puusilmä! :D

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Ei siihen ole mitään kurssivaatimuksiin sisältävää teosta. Voit kuitenkin halutessasi lainata jonkun ympäristöoikeutta koskevan, ajantasaisen teoksen esim

  Ekroos, Ari – Kumpula, Anne – Kuusiniemi, Kari – Vihervuori, Pekka 2010: Ympäristöoikeuden pääpiirteet. 2. uudistettu painos. Helsinki.

  Hollo, Erkki J. 2009: Ympäristö ja oikeus. Helsinki

  Kuusiniemi, Kari – Leinonen, Jukka et. al 2008: Ympäristönsuojelulainsäädäntö. Helsinki.

  Ihan vaan asioihin paremmin perehtyäksesi. Niistä voi olla hyötyä myös oppimispäiväkirjan tekemisessä.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Kiitos tosi paljon tiedostasi, että kerroit. Itse en olisi osannut ajatellakaan kyseisiä kirjoja. Paitsi tuo Hollo on tainnut tehdä useammakin opuksen ympäristöoikeudesta, nimi vaan kuulosti niin tutulta :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Sinä varmaan osaat opastaa paremminkin etätenttiasioissa :)
  Opiskelen tosiaan itsekin Joensuussa oikeustieteitä, ensimmäinen vuosi lopuillaan, hallinto-oikeus ajatuksena pääaineeksi. Lähden kesäksi Keski-Suomeen kotoilemaan, mutta kiinnostusta oli tehdä touko-kesäkuussa tenttejä Jyväskylän yliopistossa.
  Mitä käytännön juttuja siinä pitää muistaa, paljonko se maksaa ja voiko minkä tahansa tentin tehdä missä tahansa yliopistossa?
  Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

  VastaaPoista
 4. Otat itse ensin yhteyttä Jyväskylän yliopistoon ja kysyt sieltä, että onko niillä samoina päivinä ja kellonnaikana tenttimahdollisuutta kuin Joensuussa. Jos ei ole, niin et voi siellä silloin sitä tenttiä tehdä.

  Ja jos onnistuu, niin laitat weboodiin tiedot etätentistä ja sen henkilön kaikki yhteystiedot joka toimii yhteyshenkilönä jyväskylän yliopistossa. Eli hänelle lähtee silloin tentti ja saat sen sitten tenttitilaisuudessa. Maksusta en tiedä, ne tiedot todennäköisesti lukevat jyväskylän yliopiston sivuilla, kun etsit sieltä kohdan siirtotentit.

  Voit tehdä missä tahansa oppilaitoksessa tenttejä, mikäli heillä on tenttipäivät samana päivänä ja samana kellonaikana.

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.