Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

tiistai 22. marraskuuta 2011

Rikosoikeuden ryhmätyön case-analyysi

Seuraavana proggiksena on keskittyä tuohon rikosoikeuden ryhmätyöhön, jossa meillä on sellainen case-analyysi, eli pitää analysoida sitä millaiseen lopputulokseen siinä päädytytään tuomion kannalta. Täytynee sanoa, että meidän tuo keissi on todella mielenkiintoinen ja se on jo hyvällä mallilla. Se pitäisi vielä saada paperille laitettua, joten sekin tapahtunee tässä tämän viikon aikana. Ja sitten se on toivon mukaan valmis etuajassa. Palautuspäivähän on viimeistään 7.12.

Ääääh, sitten tuo englanti.... mä en oikeasti kestä, kun sieltä pukkaa noita tehtäviä koko ajan. Niiden sivumäärä on nimittäin kasvanut... nyt on jo 20s study package! :( Teepä sellainen tuossa viikossa kaikkien muiden kurssien, tenttien ja luentojen ohella ;) Oon myöhässä tuon palautuksen kanssa, mutta veikkaan, että niin on kyllä moni muukin.

Sitten niitä jäljellä olevia tenttejä...

Mä tein tuossa aiemmin syksyllä tuon oikeudellisen ratkaisutoiminnan ja päätin nyt, että menen korottamaan sitä joulukuun alussa (5.12). Mulle pompsahti siitä melkein lukematta kolmonen, mutta kun siitä tentistä olisi enemmällä panostuksella saanut täydet pojot, niin päätän nyt korottamaan sitä.

Nyt on sitten muuten syksyllä käyty kaikki nämä pakolliset yleiset oikeusjärjestysopinnot. Eli ihan hyvin on klaarattu nämä 45op, jotka oli suorittamatta. (Ympäristöoikeus suoritetaan oppimispäiväkirjalla, joten se ei ole laskussa vielä mukana, kun kurssi on kesken)

Paitsi pienenä kysymysmerkkinä voi tosin olla tuo perhe-ja perintöoikeus... menee varmaan läpi, mutta millä arvosanalla? Kenties käyn korottamassa sen sen keväällä, jos sieltä putkahtaa huono arvosana?! Kun osa vastauksista meni vähän metsäään.

Ja voin muuten suositella kahden tentin tekemistä samaan aikaan. Se on mahdollista ja aikaa siihen riittää hyvin. Ite kun tein viime kuussa kaksi tenttiä samaan aikaan, niin olin jo valmis 2h, mutta se edellyttää sitä, että hallitsee asiat. Tosin, jotkuthan istuvat siellä sen 4h, kun koittavat miettiä asioita, jos ne vaikka palautuisivat mieleen.

Mulla on tapana aina tentissä tehdä miellekartta ja sitten vasta lähteä kirjoittamaan jäsenneltyjä vastauksia. Jotenkin se on paljon helpompaa ja siinä huomaa heti, jos lähtee väärälle raiteelle.

Eli aika huima syksy on kuitenkin ollut, kun kaikkea on väännetty töiden ohella. Onneksi nyt helpottaa! :)

10 kommenttia:

 1. Saittekos casen valmiiksi ajallaan?

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Joo saatiin, palautettiin se sunnuntaina :)

  Mites teillä? Vieläkö on tekemistä?

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvin, vaikka viime tippaan jäi (kuten aina). Arvosanakin siitä on jo tipahtanut, joten nyt alkaa olla tämä syksy opintojen osalta ohi :)

  VastaaPoista
 4. Joo, mäkin kävin katsomassa. Me saatiin femma siitä, mutta aika outoa on, että siitä ei ole tullut moodleen vielään mitään palautetta. Vaan tuo arvosana oli pelkästään weboodissa. Olivat kuulema viime vuonna saaneet jonkin näköistä palautetta noista töistä, niin olisi kiva tietää, että mitä se proffa ajatteli meistä.

  Ilmeisesti kaikilla oli kuitenkin mennyt tuo erittäin hyvin?:)

  VastaaPoista
 5. Osaatko (tai siis varmasti osaat) muuten sanoa tuleeko noista verkkotenteistä minkäänlaista palautetta jälkeenpäin, vai onko arvosana ainoa "palaute".

  VastaaPoista
 6. Moikka! Verkkotenteistä ei tule mitään palautetta jälkeenpäin, eli se arvosana on se palute, jonka siitä saat. En edes usko, että proffilla on aikaa antaa yksilöllistä palautetta, kun eihän sitä saa edes kirjatenteistäkään, heh! :D

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Haluaisitko paljastaa kuinka paljon teillä oli lähteitä tuossa rikosoikeuden ryhmätehtävässä, ja kuinka pitkä teidän työstänne tuli?

  Saman parissa nimittäin tahkotaan juuri... :D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Niin, se Tolvanen antaa enemmän arvoa sille oikeudelliselle pohdinnalle, että miten päädytte siihen oikeaan ratkaisuun (jos se menee pieleen, niin saatte hylsyn joka tapauksessa).

  Ja muista, ei se lähteiden määrä vaan se laatu... ja, että se relevantein asia on poimittu sieltä. Lähteitä meillä oli suunnilleen 20 jos näin äkkiseltään oikein muistan. Lähinnä ne lähteet olivat niin, että oli vain muutama lause sieltä bongattu eli ydin. Ei siis mitään järkyttäviä kappaleiden kopioimisia mitä jotkut harrastavat.

  Meidän ryhmätyö oli 20 sivua pitkä.

  Niin, teetkö sä tuota nyt tutkintopuolella? Eiks siellä pitänyt olla vaan pelkkä tentti, vai muistanko väärin? :)

  Niin ja me saatiin palautetta, että hän ei olisi voinut itse sitä paremmin tehdä ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vastauksestasi!

  Tottahan se tosiaan on, ettei määrä vaan se laatu.. Toisaalta mietityttää miten se oikeudellinen pohdinta voisi mennä pieleen.. Äh, vaikeita asioita!

  Vau, vai antoi hän tuollaista palautetta! :) Mulle on vielä pikkuisen epäselvää millainen olisi hyvä runko tuolle työlle, en ole oikein päässyt vielä sisälle tähän työhön. Täytyy yrittää löytää jostain joku esimerkki ratkaistusta oikeustapauksesta, jotta tietää minkälaista työtä ylipäätään haetaan.

  Teen tutkintopuolella juu, ja kyllä siellä tuo tehtävä on, tenttiä ei onneksi ole lisäksi ollenkaan :D

  VastaaPoista
 10. Niin,eiks teillä käyty läpi se miten se pitää tehdä? Siellä on se opas oikeudellisiin kirjoitustöihin. Sitä noudatat niin hyvää tulee :)

  Oikeudellinen pohdinta menee pieleen, jos lopputulos on väärä. Eikö teillä käsitelty näitä asioita siellä ollenkaan??! :D

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.