Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Ympäristöoikeuden kurssin toinen päivä

Olipahan tuo ympäristöoikeuden kurssin toinen päivä paljon anteliaampi kuin se perjantain. Sai sentään enemmän irti itse aiheesta, mikä oli positiivista. Aika puuduttavaa oli kuitenkin istua melkein 6h siellä lauantaina ja kun siellä oli niin tunkkasta välillä, niin meinasin nukahtaa :) Onneksi ne tauot tulivat, niin pääsi vähän happihyppelylle.  Ensi kerralla otan kyllä omat kahvit mukaan, se masiinan kahvi oli nimittäin hirveetä litkua. Tosin pitänee löytää joku pulju ensin, josta saa siihen aikaa aamusta kahvia mukaan, heh! :)

Arvatkaas muuten, että kenellä oli se 4 tehtävä, joka oli melkein kympin (9,5) suoritus Määtän mukaan? ;)  Harmi, kun noita ekoja tehtäviä ei laskettu siihen arvosanaan mukaan, kun se oli vaan sellaista lämmittelyä. Pitääkin ottaa nyt seuraaviin tehtäviin tavoitteeksi tuo, että vetäisee kaikista tehtävistä maksimipojot, kun tuo oppimispäiväkirja ei samalla tavalla sytytä. Vaikka sen päiväkirjan vaikutus onkin se yli 90% koko arvosanasta. No, jos sinnekin alkaa analysoimaan noita asioihin liittyviä keissejä samalla tavalla, niin ei sekään liene mitenkään mahdotonta, että vetäisee sen 5 sieltä. Tosin sinänsä aika törkeetä, että kaikille se arvostelu ei ole yhdenvertaista. Kun avoimen puolella opiskelevat saavat helpommin sen arvosanan...! Teen protestin! ;) Pitääkin kirjoittaa siihen alkuun heti  vitsillä perustelut, että miksi mun opintopäiväkirja pitää arvostella samoin perustein kuin avoimen puolen opiskelijoiden ja laittaa ne pykälät siihen, heh heh!;)

Nyt on kuitenkin kirjoitettu oppimispäiväkirjaa ihan hyvin tuloksin ja eilen oli ympäristöoikeuteen liittyvä uutinenkin uutisissa, wink wink ;) Eli tää kurssi on alkanut ihan lupaavasti. Huomisen tentin jälkeen voikin tehdä sitten nuo ympän kotitehtävät ja sen jälkeen palata taas rikosoikeuden ryhmätyön pariin. Onneksi se ryhmätyö on saatu kaikesta huolimatta etenemään, niin ei tule siitäkään mitään stressiä. Tosin tuo englanti stressaa kaikista eniten, kun sielä AINA pukkaa niitä tehtäviä ja niitä pitäisi aina ehtiä tekemään ja sitten se suullinen esitelmä sekä kirjallinen tuotos.. Tuleepahan todella kiireinen marraskuun loppu.  Kyllä se kuitenkin kannattaa, kun opintopisteitä sitten kilahtaa taas plakkariin ja tässä on enää alle kuukausi jälkellä, kun tämän vuoden opinnot ovat jo kasassa.

Pitää tuota kevättä tarkistella ensi viikolla ja tsekkaa, että mitkä kurssit vielä puuttuvat, kun niitä ei ole kuin muutama enää jäljellä + kandisemma. Sitten voikin alkaa jo kääntää katsetta niihin maisteriopintoihin, eli rikosoikeuden syventäviin kursseihin. Niitäkin kuitenkin menee ihan kohtuullisesti keväällä. Pitää katsoa, että pystyykö ensi kesänä suorittamaan vielä jotain, mutta pahoin pelkään, että ei pysty, kuin korkeintaan 2 kirjatenttiä. Avoimenkaan puolella ei mene oikein mitään sellaisia kursseja kesällä, joita voisi liittää tuohon maisterinopintoihin paitsi ilmeisesti se advanced-enkun kurssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä asiallinen viesti.