Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Ympäristöoikeuden ennakkotehtävä tupsahti

Tänään sitten putkahti mailiin ensimmäinen ennakkotehtävä tuonne ympäristöoikeuden kurssille, niin tein sen samantien, kun mua ei oikein napannut tehdä noita englannin tehtäviä! ;)

Ne tehtävät ovat nyt muuttuneet  tällä  enkun jatkokurssilla vähän turhan haastavaksi tai siis liian pitkiksi, joissa joutuu ajattelemaan ihan liikaa, eikä voi vaan suoraan tehdä niitä. Ne ovat muuttuneet enemmän sellaisiksi esseen tyyppisiksi, joten se kai tässä mua nyt hiertää eniten..  Ja siis oikeesti.... nyt sillä kurssilla joutuu pölöttämään 30min yksin kaikkien edessä skypessa, kun viimeksi oli vain 20min....! Mitenköhän tuostakin vielä selviän...???

Ja sitten mulla on tuo rikosoikeuden ryhmätyö, jossa mun ryhmässä on yksi oikein yli-innokas opiskelija, joka heti vaatii niitä valmiita vastauksia, että miten se ryhmätyö hoidetaan yms (ehdottaisi itse ensin). Mulla paloi siihen vähän käämi ja kirjoitin sille, että josko tämän viikon kuluessa minä katselen tehtävää ja palaan asiaan omin ajatuksin, että mitä olen siitä keissistä mieltä ja mitkä lainkohdat soveltuvat siihen ja sen jälkeen voidaan katsoa, että miten se ryhmätyö oikeasti jaetaan. Onneksi se kolmas tyyppi siinä oli samaa mieltä kuin minä, heh! :)

On kuitenkin pakko todeta, että oma aika on rajallista, kun kuitenkin on työt ja muut kurssit hoidettavana sekä tenttiin lukeminen samaan aikaan. Varsinkin nyt, kun on tentti tulossa ensi viikolla, eikä sitä yhtään auta, että joutuu vielä sinne "Hämptoniin" matkustamaan! :)

Mutta joo, jos vielä koittaisi tuota englantia vääntää, että saisi ne palautettua huomenna.

10 kommenttia:

 1. Ugh, I feel you! :D Mullakin alkoi työt ja samaan aikaan pitäisi lukea tenttiin, tehdä tuota ryhmätyötä ja kirjoittaa oppimispäiväkirjaa, niin, ja käydä siellä töissä (onneksi teen vaan puolikasta päivää). Aika loppuu kesken! Mutta onneksi joulukuussa pitäisi helpottaa.

  Hei, ootko muuten miettnyt jo mihin kandisemmaan osallistut?

  VastaaPoista
 2. Emmi, ei kuule naurata, ku oon vähän helisemässä näiden kurssien kanssa! ;)

  Mä oon miettinyt sitä, että osallistuisin siihen toukokuussa (14.05) alkavaan kandisemmaan, koska tammikuussa ei ala mitään. Enkä halua tehdä niin, että meen jonkun muun vastaavan semman mukana tammikuussa, kun sitten ei kuitenkaan saa ohjausta siltä oman alan proffalta ja aiheenvalinta voi olla silloin aika heikkoa ja kenties arvostelu..?

  Eli syksyllä tulee sit paperit ulos tuosta toivon mukaan! :D

  Olitko sä tulossa tuolle Ympäristöoikeuden kurssille, vai olitko jo käynyt sen, mä kun en muista enää mitään :D

  VastaaPoista
 3. Niin ja kiva, että oot saanut työpaikan! :D

  VastaaPoista
 4. Mulla ei oo tuo ympäristöoikeus pakollisena, se taitaa olla nyt niille, jotka aloitti 2011 ja sen jälkeen, ehkä :D.

  Tuo semma kyllä tuottaa mulle päänvaivaa... Joensuuhun raahautuminen ja töiden järjestely :/, voikohan sitä tehdä osittain edes avoimen puolella, ei tartteisi ehkä ihan niin paljon matkustaa tätä väliä...

  Mä vielä vaihtelin sivuaineita ja vaikka mitä ja nyt vihdoinkin taisin saada sellaisen järjestyksen, että saan kaikki suoritettua järkevästi ja ajallaan. Mutta en kyllä ymmärrä, miten pystyt käymään kokoaikaisessa työssä ja opiskelemaan ihan täysillä samalla, mä taidan olla vähän laiska kun nyt jo tuntuu vähän raskaalta :D.

  VastaaPoista
 5. Se on vaan katsos motivaatio ja ajanjärjestelykysymys ;) Iltaisinhan mä aina töiden jälkeen teen näitä kouluhommia sekä viikonloppuisin. Samalla tiirailen televisiota + nettiä. Mä oon hei muuten nyt aika tarkkaan vuoden opiskellut tällä rytmillä, että ei se tunnu niin kauhealta, kun siihen olen jo niin tottunut.

  Oon vaan kylläkin huomannut sen, että jos ei pidä kiinni omasta aikataulusta, niin sitten kyllä nää kouluhommat kusee tai siis tulee aivan jumalaton kiire ja silloin olen valvonut kyllä kello kahteen yöllä tehtäviä tehdessä ja menny kasiin aamulla töihin, kröhöm! :D

  Mun mielestä nyt on helpompaa, kun noihin tentteihin pitää vaan lukea, ja on jäänyt pois ne esseiden kirjoittelut yms. muut oppistehtävät, kun ne vievät ajallisesti enemmän aikaa :D

  Eli tavallaan tää syksy on mun mielestä "kevyempää", kuin viime vuosi, jolloin tein ne vaadittavat väyläopinnot lyhyessä ajassa" mutta tuo englanti on mun murheenkryyni tai siis ne oppimistehtävät! :D Ja tuo rikosoikeuden ryhmätyö on mulla vielä ihan alkutekijöissään. Pitää huomenna sitä katsella :)

  Mä oon kattonut, että meniskö Hämeenlinnassa etänä tuo kandisemma ja ainakin joku siellä kyllä menee, joten voi olla että osallistun sinne. Pitää vaan ensin tarkistaa se. Ja ainakin tuolloin toukokuussa oltiin sille 14.05 (jota olen ajatellut) merkattu vaan 3 pakollista päivää, joista jokainen kesti 8h. Eli kyllä mä pystyn olemaan yhden päivän kokonaan töistä pois, jos tarve sitä vaatii semmaa varten.

  VastaaPoista
 6. Niin ja kato, ku sä oot nyt aloittanut ne työt, niin sun päivärytmi on muuttunut hiukan, niin sekin vie aikaa ensin tottua siihen. Hetken aikaa, kun maltat oottaa, niin kyllä se opiskelurytmi taas palaa siihen rinnalle! :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä mulla nyt tällä toisella viikolla on jo onneksi tuo rytmi korjaantunut, ei tee enää tiukkaa herätä aamulla :D. Ja oon jo yhden aikaan kotona, eli ihan hyvin on aikaa tehdä koulujuttuja, mutta sitten kun on tällanen kasa hommia niin tuntuu vaan jotenkin vaikealta aloittaa, tai nihkeeltä ainakin :D.

  Tuolla avoimen yo:n opetustarjonnassa ainakin on siellä 'paikkakunnasta riippumaton'- kohdassa missä on rikos- ja prosessioikeuden aineopinnot, se kandisemmakin, mutta onkohan se sitten käytännössä niin paikkakunnasta riippumaton... Aiheen oon suunnilleen saanut päätettyä, tai no gradun aiheen mutta aion väsätä siitä sen kandinkin, ellen saa totaalilyttäystä ohjaajalta :D.

  VastaaPoista
 8. Tähän aiheeseen mitenkään liittymätön kysymys tuosta enkun kurssista, otitko sen weboodin kautta, oliko se niitä, joihin pitää ilmoittautua lukukauden alussa? Olitko sitten yhteydessä kielikeskukseen korvaavuuksista? Ja onko niin, että niitä pitää ottaa 2 distance learning -kurssia? Ihan pihalla, kiitollinen olisin jos voisit hieman valaista asiaa. Itsellä enkku suunnittelun alla ja kartoitan eri vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 9. Emmi, mun käsittääkseni sielläkin on se pakollinen aloituskokous ja sen jälkeen kai saa sitten tehdä etänä, kunhan on yhteydessä opettajaan. En tosin ole varma ja sen takia se pitääkin vielä varmistaa, kun en halua mitään outoja yllätyksiä kesken kaiken :D

  TK: Juuri sieltä weboodista sen otin ja juuri lukuvuoden alussa, eli niihin piti silloin ilmoittautua. Eli ne kurssit olivat nimellä English Academic Reading and Study Skills Distance Learning Course eli EARS1 ja EAPC1.

  Tosin, mullehan kävi niin, että en ollut muistanut ilmoittautua tuohon EAPC1 eli sille jatkokurssille, että saa ne vaadittavat opintopisteet kasaan. Maikka sitten lisäsi mut jälkikäteen sille muutama viikko sitten, kun hän kysyi tuon ekan kurssin lopuksi, että ketkä haluavat vielä jatkaa tuonne jatkokurssille.

  Kielikeskus sitten kääntää nuo 4op:ksi, kun sisältö on samaa ja osittain vielä haasteellisempaa, johtuen jatkuvista kirjoitustöistä ja tehtävistä. Ja se suullinen koe on sitten se AHOT-koe, joka tosin tehdään netin välityksellä.

  Ite ainakin suosittelen tuota muotoa, koska se ei ole paikkaan eikä aikaan sidottua, paitsi ne pakolliset puhelin/nettitapaamisajat opettajan kanssa (2 krt) + suulliset kokeet kurssin lopuksi.

  VastaaPoista
 10. Ok kiitos!

  Teille vielä tuosta kandiseminaarista, meillä oli ensin aloituskokous (n. 2h), sitten yksi päivä tutkimussuunnitelmien esittelyä ja sitten yksi päivä on vielä, jossa puretaan kaikki tutkielmat ja opponoidaan toisten töitä. Eli 3 pv pakollista osallistumista. Joku oli pois ekalta kerralta, muuten pitäisi olla paikalla. Sitten oli puhetta sen maturiteetin (kypsyysnäytteen) kirjoittamisesta, seminaarin vetäjä pyrkii järjestämään sen kirjoituksen yhteisesti tai senhän voi kirjoittaa noina yleisinä tenttipäivinä.

  Periaatteessa ainakin 2 päivää pitää olla läsnä.

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.