Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Perhe - ja perintöoikeuden tentti ohitse!

Joo, olipa aika mielenkiintoinen tuo perhe- ja perintöoikeuden tentti. Kysymyksiä siinä oli neljä:

1) Avoliittolain 8 §, eli mitä hyvitystä toinen osapuoli saa avoeron sattuessa. (Sovelsin tähän avioliittolakia, kun en muistanut kaikkea avoliitosta, heh)

2) Mortti, Vertti ja Hessu case. Mortti oli saanut ennakkoperintönä 40 000 EUR, ja Hessu ( ei sukua) oli saanut pari päivää ennen Mortin ja Vertin isän kuolemaa lahjaksi  160 000 EUR arvoisen veneen. Pesän reaaliarvo oli 0 EUR, eikä ollut velkoja.

a) Vertti vaatii lakiosuuteensa hyvitystä, mutta Mortti ei. Miten jako menee?
b) Mortti vaatii täydennystä lakiosuuteensa Hessulta ja Vertiltä. Miten jako menee?

3) Millä tavoin täysi-ikäinen henkilö voidaan todeta toimintakyvyttömäksi ja sen edellytykset? (Muotoilinkohan oikein?) En muista ihan kokonaisuudessaan.

4) Testamentin eri kannetyypit. (Oli vähän ufo, kun en muistanut, joten sovelsin sinne jotain omaa, heh!)

Saapa nähdä, että millainen arvosana tuostakin nyt tulee? :)

2 kommenttia:

  1. No kuinkas sulle kävi? Itse tentin samaisen osion samana päivänä ja mulle kävi kalpaten, eli uusia on pakko... Harmittaa ihan vietävästi !

    VastaaPoista
  2. Mulle tuli sieltä kakkonen, eli kovin hyvin mennyt täälläkään. Kun kattelin niitä oikeita vastauksia, niin mun oli vahingossa menneet pari käsitettä ihan sekaisin, eli ei ihme, että olin tunaroinnut :) Vuoden alussa sitten suoraan korottamaan tuota, kun en halua kakkosta jättää mun rekisteriin.

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.