Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

perjantai 5. elokuuta 2011

Finanssioikeuden luku-urakka alkaa

Tänään kolahti postista tuo finanssioikeuden etätentin valvontamaksu, joten nyt sekin on sitten maksettu ja kaikki on valmista sitä tenttiä varten. Ei tarvitse enää huolehtia mistään. Mä tein tässä nopean laskutoimituksen  ja huomasin, että mä joudun maksamaan mun 11 jäljellä olevasta kirjatentistä yhteensä 220 EUR valvontamaksuja, eli sekin raha olisi voinut tietenkin mennä parempaan käyttöön.

Tosin, jos aattelee, että opiskelijalipulla edestakainen matka Hki-Joensuu ja takaisin maksaa 60egee (60 x 11= 660 EUR), niin tuleehan tuo edullisemmaksi, kuin ravata ns. "ilmaisessa" tentissä paikan päällä. Joten puhdasta säästöä tulee reilu neljä sataa euroa (660-220= 440 EUR). Olikohan tuo nyt tarpeeksi hyvä orientoituminen tuohon finanssioikeuden maailmaan?! ;) Pitää vielä tarkistaa, että saiko siellä tentissä käyttää laskinta.

Tänään olen vasta aloitellut oikeasti lukemaan tuohon tenttiin, joten huomenna voisi aloittaa sitten sen lukemisen ihan tosissaan. Ja opetella kaikki jutut ulkoa, ettei käy niin ohraisesti kuten Insolvenssin tentissä, jossa piti kaikki pykälät osata kirjaimellisesti ulkoa (Insolvenssin tenttikysymykset) Mua vieläkin ärsyttää se insolvenssin tentti, että oikein sieppaa ja kunnolla! Joten tästä finanssista vedetään huomattavasti parempi arvosana! :)

Jokos te olette aloittaneet lukemaan tenttiin? :)

2 kommenttia:

 1. Mä taas tuun häiriköimään tänne kommenttiboksiin, mutta tuossa peruskurssissa ei tarvitse laskinta :). Ainakin meillä oli niin, että sanottiin ihan alusta asti ettei tule olemaan mitään tehtäviä, joissa pitäisi laskea.

  Mulla on menossa siihen insolvenssiin ja yritysoikeuteen lukeminen, ei kumpikaan mikään suosikkiaihe niin motivaatio on vähän niin ja näin, mutta eiköhän näistäkin selviä :).

  VastaaPoista
 2. Emmi, miten olisi jos alkaisit kirjoittaa omaa blogia, niin MÄ pääsisin sinne myös terrorisoimaan! ;) Ja hei, kiitos siitä sisällysluettelosta, luin juuri mailit!:)

  Tuo yritysoikeus oli mun mielestä tosi helppo verrattuna tuohon insolvenssiin. Tosin, mähän suoritin sen niillä oppimistehtävillä/esseillä, mutta se Ahtonen piti myös sen tentin niille muille.

  Ja sullahan on kivasti sitten luettavaa! ;)

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.