Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Uudet opiskelijat pääsevät NYT kirjautumaan läsnäolevaksi! :D

Arvatkaapas, että kuka maksoi tänään 104 EUR yliopiston jäsenmaksun ja on nyt virallisesti tutkinto-opiskelija ;) Eli eipähän pääse avoimen puoli kynimään multa finanssioikeuden tentistä mitään maksua, hähä! ;) Eli siis nyt sinne pääsee kirjautumaan uudetkin opiskelijat ja "ANONYYMILLE" kiitokset tuosta tiedosta! :D

Mä yritin tähän linkittää siitä kuvan, mutta bloggeri nyt jumittaa oudosti, niin en voi lisätä sitä kuvaa. Siinä kuitenkin lukee, että on aikaa 7v suorittaa kandidaatin tutkintoa :D  Eli samalla tilasin myös sen Lyyra kortin, niin nyt on kaikki sitten kunnossa opintoja varten ;)

Mutta oliko vähän outoa, että siinä maksukohdassa oli vapaaehtoisena maksaa kehitysapua 5 EUR ja sitten tilata se Uljas- lehti vuodeksi kotiin?!  Luulisi, että tuohon hintaan se lehti tulisi kotiin, eikä tarvitsisi sitä erikseen maksaa. Joten mä en sitä ottanut, enkä ollut niin anteliaalla päällä, että olisin 5 EUR laittanut hyväntekeväisyyteen. Kyllä näissä omissa maksuissa on jo ihan tarpeeksi, kun joudun makselemaan pari kertaa kuussa niitä tentin valvontamaksuja ;)

Eli nyt sitten vaan tilaukseen se läsnäolotodistus, niin saan ne matkahuollon ja VR:n edut, ennen kuin tuo Lyyra-kortti saapuu kuukauden päästä :)

Olo on taas kuin pikkulapsella karkkikaupassa, mutta lapsihan on terve kun se leikkii, eikö?! ;)

Ootteko te muut jo käyneet kirjautumassa?! :D

7 kommenttia:

 1. Minäkin köyhdyin eilen 104 euroa :D, vielä pitää käydä se uusi lukuvuositarra hakemassa niin sitten on kaikki kunnossa. Ja syksyn ja osittain keväänkin suunnitelmat sain tehtyä, kunhan siitä ruotsin kurssista nyt vaan saisi jotain selvyyttä, en ala jos kandi jää siitä kiinni :D. Ja pitäisi katsoa, että mihin kandisemmaan sitä meinaa osallistua...

  VastaaPoista
 2. Mukavaa kun se tuntuu taas hieman todellisuudelta, siirtyminen opiskelumaailmaan ;) Harmi vaan, ettei hopsiin ole vielä lisätty meidän tutkintorakennepohjaa, kaikki ovat vanhoja :/ No, eiköhän ne aikanaan saa sen sinne lisättyä, niin pääsee tekemään omaa suunnitelmaa.
  Kysyit joskus aiemmin, niin käyn satunnaisesti kuuntelemassa luentoja yliopistolla Joensuussa, siten miten työt sallii. Saa nähdä ovatko loman aikana myöntäneet mulle työnantajan kustantamaa opiskeluvapaata :) (siis pari - kolme pv / kk). Mä suoritan vielä pari kurssia avoimen kautta, sellaiset jotka pystyy suorittamaan kotoa käsin, kun on tuo aika hieman kortilla. Esim yleisissä oikeusjärjestysopinnoissa on se 4 op:n kurssi, eli lainsäädäntötutkimuksen ja oikeussos. perusteet suoritettavissa verkkotentillä.
  Joskus harmittaa etten aikanaa aloittanut näitä opintoja kun niin monta vuotta näitä hauduttelin, silloin ennen lapsia olisi ollut paljon helpompaa, mutta kyllähän tämä tähänkin asti on onnistunut, niin eiköhänä tästä loppuunkin selvitä.
  Ootko muuten käynyt kielikeskuksen sivuilla? Siellä oli ne puheviestinnän ja ruotsin opintopolut ja linkkejä ruotsin kertauskurssille. Ootteko kuullut siitä priorisoinnista niille kielikursseille, onko ns. 1. vuoden opiskelijoilla mahdollisuus päästä kursseille kun ne on suunniteltu 2. vuoden opiskelijoille ja paikkoja on rajoitetusti? Niissähän se kurssille pääsy ratkeaa vasta ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.
  Så där, ei ole enää kun reilu 10 päivää ekaan tenttiin ja opiskelujen alkamiseen 3 viikkoa. Olo on hieman kuin pienellä lapsella, on mukava päästä näkemään muita innokkaita opiskelun aloittajia! Ja tervetuloa tänne itä-Suomeen, ei tämä ole niin periferia kun voisi ajatella, vaikka joskus siltä tuntuu. Joensuu on ihan mukava kaupunki.

  VastaaPoista
 3. ^ Minä ainakin pääsin jo ekan vuoden opiskelijana ruotsin kurssille :). Kannattaa heti ilmoittautua weboodissa kun se vaan on mahdollista. En tosiaan sinne silloin jäänyt, mutta kurssille olisin kyllä päässyt. Tämä tosin viime vuonna, mutta minä kuvittelisin että sinne otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä eikä niinkään vuosikurssin perusteella. Kirjoitus- ja puheviestinnänkin kursseille pääsin ihan ongelmitta jo ekan vuoden opiskelijana myös :).

  VastaaPoista
 4. toinen aloittaja 201112. elokuuta 2011 klo 21.18

  Avoimen yliopiston puolelle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta samaan minäkin olen törmännyt noita katsoessani, että joku priorisointi juttu niissä on ja ilmoittautumisen päätyttyä tosiaan vasta selviää pääsikö. Nyt yritän kytätä avoimesta puheviestinnän kurssia, kun on tosiaan se 5 tutkinto-opiskelijan maksimi.. Mun tuurilla pääsen sille ja sitten sitä ei järjestetä, kun avoimen opiskelijoita (min 10 kpl) ei osallistu tarpeeksi!

  VastaaPoista
 5. Joo, vähän hassu tuo priorisointi, munkin piti mennä sitä oikein katsomaan, ja varsinkin tuo osapriorisointi!:D Kiva, jos käy niin, että ei sitten kuitenkaan pääse, niin mitäs sitten?!

  Mäkin kattelen ja kyttäilen sitä puheviestinnän kurssia. Ainakin joitain kursseja julkistetaan 15.08 eli ensi maanantaina, joten eiköhän loputkin avoimen puolen aikataulut ole viimeistään silloin selvillä...!

  VastaaPoista
 6. Ja jos ne kurssit on muka suunniteltu "toisen" vuoden opsikelijoille, niin mähän olen toisen vuoden opiskelija opintopisteiden mukaan. Aijon vedota siihen, jos ne meinaavat uhata mun pun pudottamista pois kursseilta! :D Kannattaa teidänkin pitää tuo mielessä, jos käy niin hassusti! ;)

  VastaaPoista
 7. Tuo 7 vuotta tarkoittaa kandin- ja maisterintutkinnon suoritusaikaa.

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.