Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

maanantai 15. elokuuta 2011

Lyyra-Isic kortti..

Tuossa, kun viime viikolla tilailin sitä Lyyra-korttia, niin nyt mua alkoi kaduttamaan se, että sieltä olisi saanut sen Lyyra-Isic-kortin..! Lähinnä vaan sen takia, kun en tajunnut, että mähän reissaan Suomen ja Ruotsin väliä aika ahkerasti, niin sieltä Ruotsista olisi saanut kaikenlaisia etuja tuolla Isic-kortilla :D Eihän mun talous siihen kaadu, että maksan esim. kahvilassa parikymmentä äyriä enemmän jostain kahvista tai ateriasta ilman sitä korttia, mutta periaatteesta vaan, heh! Ajattelin, että kun tässä on tulossa nyt ulkomaanmatkoja muuallekin (lyhyitä stinttejä) niin tuosta kortista voisi olla etuakin ja eikös ne lentoyhtiöt myönnä opiskelija-alennuksia, jos on tuo Isic-kortti?!

Taidankin nyt tehdä niin, että odottelen että se niiden toimisto aukeaa ja soitan sinne. Pyydän, että jos on mahdollista, niin vaihtavat se tuohon yhdistelmä-korttiin, jos se ei ole vielä ehtinyt mennä painoon ja maksan sen erotuksen :)

Ja minkälainen kokemus teillä on noista YTHS:n palveluista, että miten ne käytännössä toimii?!

Ai niin, tänään on tilipäivä, joten voisi katella töiden jälkeen, että mitä kivaa löytyy kaupungilta ;)

16 kommenttia:

 1. Mulla on kokemusta YTHS:ltä Joensuusta ja Kuopiosta ja pelkkää hyvää sanottavaa :). Aikoja saa nopeasti ja lääkärit on mukavia, ja melkein ilmaistahan tuolla käynti on. Suuterveyden puolelta ei ole vielä kokemusta koska mulla on hammaslääkärikammo :D, mutta sieltäkin pitäisi kyllä varailla aikaa. Erikoisterveydenhoitoon pääsee myös sujuvasti, minä jouduin käymään ja ainakin täällä sai lähetteen sitten Terveystalon erikoislääkärille ja laskusta tarvitsee maksaa itse se muistaakseni reilu kymppi kun kokonaisuudessaan se käyntimaksu on jotain sadan euron luokkaa.

  VastaaPoista
 2. Mä vähän mietin tuota hammaslääkäriä, että kohta pitäisi varata aika vuositarkastukseen, että jos se on noin edullista, niin sitten kannattaa ilman muuta mennä YTHS:n kautta, eikä yksityisen ;) Pitänee vaan odotella, että se kortti valmistuu :D

  Kiva kuulla, että ovat toimineet noin hyvin! :D

  VastaaPoista
 3. Voit tulostaa weboodista myös sen sivun, jossa näkyy ilmoittauminen ja että on maksanut sen maksun, se on vähän niin kuin sun opiskelijakortti siihen asti kunnes saat sen oikean :). Ja ensimmäinen hammaslääkärikäynti on vielä YTHS:llä ilmainen, eli sinne vaan :D.

  VastaaPoista
 4. Oulun YTHS on kokemusta. Paras hammaslääkäri, missä olen ollut ja halpaa on. Kun omille yleislääkäreille ei ollut yksinkertaisesti enää aikoja, mutta hoitaja oli sitä mieltä, että lääkärin olisi hyvä katsoa tilanne, pääsin sitten yksityiselle erikoislääkärille sen sijaan.

  VastaaPoista
 5. Jos et oo vielä saanut kielikursseja järkättyä, niin Joensuussa on kevätlukukaudella kolme viikonloppua kestävä ruotsin kurssi, jonne otetaan viisi tutkinto-opiskelijaa. Mä ilmoittauduin jo kun ajattelin että tuolla tavalla se on nopein ja helpoin suorittaa :). On siis sillä ruotsin kirjallinen ja suullinen taito- nimikkeellä (3 op), mutta mulle vakuuteltiin että korvaa sen ruotsia oikeustieteiden opiskelijoille kurssin, pitää tosin vielä kielikeskukselta tuplavarmistella.

  VastaaPoista
 6. Jee, saat opiskelijakortin! Kannattaa hyödyntää kaikki sulle kuuluvat edut mitä voi, aina kannattaa myös kysyä saako opiskelija-alennusta koska ei niistä pysy kärryillä.

  YTHS:ällä olen nämä vuodet käynyt, tosin vain ehkä kerran vuodessa, mutta hyvin on pelannut ja tosiaan hammaslääkärille meno koittaa vielä ensi keväänä ennen kuin lähden pois yliopistolta. :)

  VastaaPoista
 7. Piti heti tulla täydentämään, eli ilmeisesti tuon yhden op:n voi myöhemmin täydentää jotenkin. Pitää selvitellä vieläkin lisää :D.

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva kuulla noita hyviä kokemuksia, niin itekin sitten uskaltaa niitä käyttää :D

  Emmi, kiitti vinkistä. Mä vielä vähän mietin sitä viikonloppukurssia. Teen päätöksen siitä heti, kun tuo tentti on ohitse., Himoittasi kyllä kovasti tuo ruotsinkurssi, mutta kun se on vasta keväällä ;)Tosin, ehkä mun olisi fiksua se jättää sinne keväälle, kun silloin ei olisi käytännössä katsoen mitään kursseja suoritettavana ;)

  VastaaPoista
 9. Ja kysyin tarkennusta tuohon opintopisteasiaan, niin se kyllä hyväksytään tutkintoon ihan ilman mitään lisäsuorituksia :). Kielikeskuksen sivuilla oli sellainen taulukko josta nuo näkyy. Mäkin mietin yhtä syksyn ruotsin kurssia, joka ei ollut viikonloppukurssi, mutta mieluummin käyn muutamana viikonloppuna siellä Joensuussa kun yli kuukauden aina silloin tällöin tunneilla. Ja keväällä on mullakin vähemmän kursseja, tosin tammikuussa menen suunnittelemaan maisteriopinnot loppuun, eli niitä kursseja saattaa ilmaantua reilusti lisää :D.

  VastaaPoista
 10. No hittolainen, mäkin meen ilmoittautumaan heti sinne, että pääsen siinä 5 opiskelijan kiintiössä, eivätkä muut vie mun paikkaa! :D

  VastaaPoista
 11. Kävin nyt ilmoittautumassa sille ruotsin kurssille :D Nähdään sitten viimeistään siellä! ;)

  VastaaPoista
 12. Siis what!? Mä ilmoittauduin avoimen kautta ja sit siellä lukikin, että tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat weboodin kautta?!? :D

  VastaaPoista
 13. No kylläpä taas säädin :D Pääsin weboodista sinne ilmoittautumaan, joten nyt on sitten paikka! :D Sinne muuten mahtuu vaan kaksi enää :D

  VastaaPoista
 14. Tähän on pakko heittää aamulla radiosta kuulemani juttu. Siis joku oli kysynyt äidiltään, että tietääkö mitä tarkoittaa WTF. Äiti oli sanonut, että kyllä taitaa tietää. Hetken kuluttua vastasi "welcome to facebook" :D

  Tosta ruotsin kurssista, sinnehän pitää ilmoittautua 10 pelkän avoimen opiskelijaa, että se järjestetään. Muistan et viime keväänä mm. puheviestinnän kurssi peruttiin kun osallistujia ei ollut tarpeeksi.

  VastaaPoista
 15. TK: tuo oli aika hyvä letkautus, pitääkin muistaa seuraavalla kerralla, kun tuohon törmään! :D

  No mä nyt toivon hartaasti, että sinne tulee vähintään ne 10 avoimen opiskelijaa, jos se on kerran se minimi :)

  Tosin, munhan ei oo mikää pakko saada kandin papereita ulos vielä keväällä, kunhan vaan saan sen kandintyön jätettyä silloin. Muutoin voin jatkaa opiskelua niin kuin tähänkin saakka. Pitää vaan vilkuilla, että mitä maisteritason opintoja on mahdollista suorittaa, mutta ne selviävät vasta sitten lokakuun jälkeen, kun nään, että miten tämä lähtee käyntiin.

  VastaaPoista
 16. Ja harmi, kun sitä englannin kurssia ei järjestetä viikonloppukursseina! Pitää jättää sekin kevääksi, tosin siitä kurssista en stressaa läheskään niin paljoa kuin tuosta ruotsista! :D Ilmoittautumiset alkavat vasta 1.9.

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.