Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

tiistai 9. elokuuta 2011

Kieli- ja viestintäopinnot...

Mulla on nyt pienoinen ongelma, että mihin ja miten saan tungettua nämä seuraavat kurssit mun lukujärjestykseen. Ja mielellään niin, että ne ovat viikonloppukursseja Hämeen kesäyliopistolla ;) Koska työssäkäyvän aika on rajallista matkustaa keskellä viikkoa minnekään..

Eli kirjoitusviestintää oikeustieteen opiskelijoille (2op)
Puheviestintää oikeustieteen opiskelijoille (2op)
Ruotsia oikeustieteen opiskelijoille (4op)
English Academic reading and study skills for students of law (4op)

Ja kun katselin noita kursseja esim. Hämeen kesäyliopistosta, niin eihän siellä ollut niitä tai olisi ollut, mutta ne alkavat jo 18.08, eli ei mitään tsäänssiä päästä niille näin lyhyellä varoitusajalla. Ja seuraavat kurssit alkaisivat vasta v.2012!! Kaiken huipentuma oli se, että tutkinto-opiskelijoille oltiin varattu noille kursseille vain 5 paikan kiintiö! Siis mitä ne oikein meinaa?! :D Yrittävät estää mun nopean valmistumisen ;)

Ja oli siellä muutaman kurssin ajankohta auki, kun eivät vielä tiedä, että mihin ajankohtaan ne meinaavat sen laittaa. Ja Hämeen kesäyliopistosta ei heru tutkinto-opiskelijoille mitään alennuksia, ihan epäreilua! :(

Jos jotain positiivista pitää hakea niin tuo kirjoitusviestinnän kurssi on verkkokurssi ja se alkaa siis v.2012 keväällä. Eli todennäköisesti maaliskuussa, niin kuin tänä vuonnakin.

Koko mun lukujärjestys on nyt valmis jouluun saakka, koska siihen mennessä mulla on kasassa perus-ja aineopinnot rikos-ja prosessioikeudesta, valinnaiset opinnot (lue: oikeustaloustieteen 50op) sekä yleiset oikeusjärjestysopinnot. Eli nyt syksyn aikan suoritellaan 48op ja siihen päälle tulee vielä nuo kaksi rikos-ja prosessioikeuden ryhmätyöt (perus-ja aineopinnoista), joista ropisevat ne puuttuvat opintopisteet. Sitten ei puutukaan enää kuin nuo kieli-ja viestintäopinnot, ellen saa niitä jotenkin viikonloppukurssiksi syksylle, mitä nyt epäilen suuresti, kun ei oikein ole aikataulusyistä valinnanvaraa, kun järjestävät niitä niin huonosti!

Eli keväälle pitänee anoa vähän lomaa, jos joutuu noiden kielikurssien takia ravaamaan paikan päälle ja ne olivat aina ti ja to- aamuisin?! Siis ihan tosi... Olisivat olleet edes peräkkäisinä päivinä, niin niitä voisi työssäkäyvä ihminen suorittaa muutamalla lomapäivällä, mutta ei.... :)

Ja tosiaankin ilmoittaudun nyt sille Ympäristöoikeuden perusteet kurssille  sinne Hämeeseen, kun se järjestetään kolmena viikonloppuna marraskuun ja joulukuun alussa ja sitten kilahtaa suoraan 5op plakkariin ;) Se maksaa sen 100 EUR, eikä heru mitään alennusta, törkeetä! :)

Kai mulla vielä joku kurssi puuttuunee,  mutta pitää tarkistaa sitä sen jälkeen syksyllä, kun oon tehnyt sen Hopsin ja palauttanut. Niin näkee siinä sen, kun ne nitoo siinä nuo aineet omiin kokonaisuuksiin.

 Ja nyt kun sataa, niin sadepäivän kunniaksi pientä piristystä harmaaseen arkeen ;)4 kommenttia:

 1. whii olin tuhannes kävijä ;) Minäkin oon suunnitellut tekeväni kieliopintoja nyt syksyllä. Saas nähdä miten ruotsi sujuu, kun sitä ei ole tullut puhuttua aikoihin. Alkais jo opinnot tääläkin!

  VastaaPoista
 2. Heheh! :D Muakin jännittää se ruotsi, mutta koitan olla turhaa stressaamatta siitä ja oon lueskellut nyt noita ruotsinkielisiä kirjoja, niin eiköhän siitä jotain hyötyä ole... tiedä sitten, että miten kauhea maikka ja vaativa maikka siellä on! :D Ennemmin stressaan suullista esittämistä ja vasta-argumenttien esittämistä :D Kiva jos kaikki menee niin ohi, niin en tiedä että mitä kysytään tai mistä puhutaan?! ;D

  VastaaPoista
 3. Mustahan on tullut tänne sulle varsinainen häirikkö...

  noista alennuksista, eikö ne koske yksittäisiä opintojaksoja? Nimittäin luin sivulta http://www.hameenkesayliopisto.fi/?sivu=htk maksuista että,
  HUOM!
  Itä-Suomen yliopiston läsnäolevilta tutkinto-opiskelijoilta laskutetaan vain ko. opintojakson / opintokokonaisuuden avoimen yliopiston maksu.
  Toivottavasti saat nuo opinnot järjestymään tai sitten otat lomaa ja tulet keväällä iloiseen itä-Suomeen suorittamaan nuo puuttuvat opinnot. Teet sitten samalla jo niitä maisteriopintoja. Pieni excursio harmaan arjen keskelle ;)

  VastaaPoista
 4. TK: Ja höpö höpö, et sä ollenkaan häiriköi. Musta on mukavaa, että kirjoittelet. Sulta katsos saa sitä hyvää vertaistukea ja hyviä vinkkejä ;)

  En ymmärrä, että miten puusilmä olen ollut, kun katsoin nimenomaan sieltä sivuilta, että: "Alennuksia myönnetään työttömille ainoastaan erityistapauksissa. Alennuksen myöntäminen edellyttää perusteltua hakemusta, johon liitetään työvoimatoimiston ilmoitus työttömyydestä. Korkeakoulujen opiskelijoille ei ole kursseista erityisiä alennuksia, ellei kurssikuvauksessa ole mainintaa erillisestä opiskelijahinnasta." Lähde: http://www.hameenkesayliopisto.fi/?sivu=opiskelijan_opas#maksut

  Ihan hyvä kyllä, jos sieltä alennusta saa. Kompensoi sitten vähäsen mun matkakuluja ;)

  Olen vähän asennoitunut siihen, että jos en saa tuota ruotsia ja englantia tungettua mihinkään väliin, niin sitten ne jäävät suosiolla keväälle ja otan silloin 2kk mittaisen opintovapaan, että saan ko. kurssit suoritetua. Tosin, silloin kyllä tekisin ja tenttisin samalla muitakin kursseja vaan mitä pystyy. Pitää keväällä katsoa sitten noita maisteriopintoja, että mitä sieltä voisi ujuttaa tuohon 2kk opintovapaa jaksoon ;)

  Eli pikkasen on kuitenkin suunnitelmat vielä avoinna ja varmasti elävät vielä jonkin verran.

  Joskus sitä toivoisi (kuten nyt), että olisi 19v nassikka, joka on juuri päässyt opiskelemaan, eikä olisi töissä missään, eikä tarvitsisi miettiä, että saako vapaata töistä, eikä laskujen maksamista, vaan voisi elää huoletonta opiskelijaelämää vailla huolen häivää ;)

  VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.