Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

perjantai 5. elokuuta 2011

Legio Ostiensis

Tulipahan tässä samalla selailtua taas ainejärjestön Legio Ostiensin kotisivuja "legio.fi" ja kuten olen aikaisemmin sanonut (vanhassa blogissani), niin ovat muuten koko yliopiston huonoimmat ainejärjestön sivut. Siis kuka tahansa voi tehdä itse paremmat. Siellähän ei ole olemassa edes sitä keskustelualuetta ja sitten vielä kehtaavat mainostaa, että nyt ne sivut ovat muka uusittu.... :)

Ja mun mielestä muissa yliopistoissa ainejärjestöt pitävät sivuillaan päivittyvää "vanhojen tenttikysymysten" osioita ja tuolla kämäsellä ainejärjestöllä ei sitä ole, heh! Ja tuossa tuumailinkin, että en todellakaan aijo liittyä siihen, koska siitä ei ole käytännössä mitään hyötyä minkään suhteen. Helppoa rahaa ainejärjestölle, mutta ei maksaville jäsenille, kuin jotain "haalarialennuksia" ja "kirja-alennuksia" ( mitä 28v tekee haalarilla?!). Ainakin kirjakaupoista saa opiskelijakortilla alennuksen, jos meinaa ostaa kurssikirjoja..!

Ja muutenkin näin "etä"-opiskelijana tuo ainejärjestöön liittyminen ei tuo mulle minkään näköistä lisäarvoa opiskelemiselle tai minkään muunkaan suhteen. Mulle tulee tuosta väistämättä mieleen "teiniklubi", kun katsoo niitä tutoreita ja hallituksen jäseniä, heh!

Ja minähän en siis ole ollenkaan skeptinen sen suhteen kun syyskuussa alkaa tuo orientaatiopäivät, että kuka 19v teini tutori tulee esittelemään niitä asioita pienryhmissä avoimen puolen opiskelijoille, jotka ovat tulleet väylän kautta sisään... :) Toivon oikeasti, että siellä olisi joku vanhempi opiskelija, joka ymmärtää mitä sana työnteko tarkoittaa yhdistettynä opiskeluun, eikä kerro niistä opiskelijabileistä ym, jotka eivät liikuta millään tavalla työssäkäyvää ihmistä, heh! ;)

Mä olen jo vakaasti päättänyt, että kuvailen siellä orientaatiopäivillä vähän sitä millaista siellä näyttää tai lähinnä sitä "teinitutoria", joka luotsaa noita meidän ryhmiä ;) Saan varmaan hyvät naurut, mutta  koitan hihitellä siellä itsekseni ja pitää pokkaa. ;)

Ja jos nyt joku tutori sattuu tätä lukemaan, niin tässä ei sitten ole mitään henkilökohtaista :)

20 kommenttia:

  1. toinen aloittaja 20116. elokuuta 2011 klo 0.32

    Kiinnitin samoihin asioihin huomiota. Mietin, että liitynkö tuohon ja päätin liittyä, ihan kannatuksen vuoksi. Se 20e saadaan tässä perheessä tuhlattua turhempaankin.. ja onhan se nyt sitten niinku ainaisjäsenyys... :D *silmien pyörittelyä*
    Aion orientaatiopäivillä pyörähtää yhtenä päivänä, niin siellähän sen näkee.. Aiemmin kirjoitit, että mikään diipadaapa tutustumisleikit ei kiinnosta, niin sama täällä, tein suoraan kompromissin ja päätin olla käyttämättä useampia lomapäiviä tuohon. En tee tosiaan millään Amican opiskelija-alennus tietoiskulla mitään. Voi tietenkin hyvää tietoakin mennä ohi, mutta ei voi mitään.

    VastaaPoista
  2. Mikset hakenut oikeaan oikikseen ja valmistu OTM:ksi?

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi sulla!
    Katselin tuota sun suunnitelmaa ja tuli mieleen tuosta ympäristöoikeuden perusteet-kurssista se, että weboodissa on ainakin, että suoritus edellyttää aktiivista osallistumista luennoille (max 5 h, kun kaikkiaan tunteja on n. 30) Oletko ottanut sen huomioon? Itse ainakin järkkäilin omaa syksyä niin että pääsen osallistumaan. Tai sitten voitko suorittaa sen muualla?
    Ja eikös näistä opinnoista mene jokatapauksessa se ylioppilaskunnan jäsenmaksu, eri juttu kun tuon legion jäsenmaksu?
    Onnea opinnoillesi!

    VastaaPoista
  4. Toinen aloittaja: Sä oot muuten ihan oikeassa, että kyllä sen parikymppiä saa helposti muuhunkin tuhlattua! :D Ja joo, ainaisjäsenyys rocks! ;) Tiedätkö, mä osallistun sen takia noille kolmelle orientaatiopäivälle, koska se on pakollista. Sieltä kuulema otetaan läsnäolot ylös ja jos ei ole ollut 75%:sti mukana, ei saa siitä sitä pakollista yhtä opintopistettä. Olishan mäkin muuten skipannut noi kaikki heti alkuunsa, mutta kun kuulin tuon, niin en uskaltanut ottaa riskiä, että joutuu sitten ensi vuonna kuuntelemaan samat jutut uudestaan.

    Anonyymi: Mulla on vähän eri työintressit opiskella HTM:ksi, kuin niillä jotka haluavat toimia lakimiehinä :) Ja toisekseen, moneenko oikikseen pääsee avoimen väylän kautta sisään enemmän kuin 3-5 hakijaa vaadittavilla vitosen keskiarvolla? :)

    TK: Hei, hyvä kun sanoit, mä en edes ole katsonut noin tarkkaan, että mihin ajankohtaan se kurssi sijoittuu, kun tein tuon suunnitelman kesällä. Joten pitääkin nyt heti katsoa se ja sumplia nuo vapaat työpaikan kanssa, ettei tuu mitään yllätystä :)

    Juu, siis se 104 EUR ylioopilaskunnan jäsenmaksu on ihan eri asia (sen totta kai maksan), kuin mitä tuossa blogin kirjoituksessa pohdin :D Kun kyse oli vaan siitä ainejärjestöstä ja siihen osallistumisesta ja siitä, että onko se yleensäkään edes kannattavaa ym. :) En ole vielä tutkaillut, että onko tuon kurssin suorittaminen muualla edes mahdollista, tuskin ei ainakaan täällä pk-seudulla.

    VastaaPoista
  5. Toinen aloittaja 20116. elokuuta 2011 klo 19.46

    75% läsnäolo? Ei siitä mitään sanottu, kun soitin. Esitin pomolle, että tarvitsen 4 päivää lomaa syyskuun alussa opintoihin ja ilme oli sellainen, että suosiolla soitin oikeustieteiden amanuenssille ja kyselin asiasta tarkemmin. Lopputulemana keskustelussa oli, että yritän tulla, mutta eiväthän he pakottaa voi, jos lomaa ei saa. No, jos kandinpaperit siitä joskus kiinni ovat, niin sitten ovat, sitten käyn kuuntelemassa diipadaapat silloin.

    Hämeenlinnan kesäyliopistosta kannattaa nyt vilkasta ympäristöoikeuden kurssia, muualla taitaa olla vasta ensi vuoden puolella.

    VastaaPoista
  6. Toinen aloittaja: Mä taas soitin suoraan sinne opintotoimistoon ja kysyin, että miten pakollinen tuo orientaatio on, niin mulle sanottiin, että 75%?! Siis tosi kiva, jos joku "kesäuuno" on mua höynäyttänyt, kun sulle on sanottu ihan eri lailla?!? :D

    Siis mähän saan kuukaudessa aina yhden palkallisen opintovapaapäivän tenttiä varten mun duunista, onko sulla sitä mahdollisuutta kenties neuvotella?! Tai miten teillä on töissä järjestetty yleensäkin se, joku jää esim. opintovapaalle ym? Meinaan, että sellaisen voisi käyttää ainakin yhteen orientaatiopäivään... Tietenkin eri firmoissa on eri käytännöt noiden suhteen.

    VastaaPoista
  7. Mä katsoin tuota ympäristöoikeuden kurssia tuolta Hämeen kesäyliopistosta, järjestävät sen viikonloppukurssina marras- joulukuussa. Joensuussa ne luennot on sulle varmasti hieman hankalasti, sillä ne jakautuu viidelle viikolle ja on joskus ti ja to samalla viikolla. Toi Hämeen kesäyliopiston kurssi on Tampereella kolmena viikonloppuna ja maksaa 100 euroa. Se kuuluu yleiset oikeusjärjestysopinnot-kokonaisuuteen, mut on suoritettavissa erikseen (oppaan mukaan) Äkkiä kannattaa laskea matkustatko Joensuuhun päiväksi pariksi vai käytkö Tampareella... saattaa jäädä näin edullisemmaksi ;)

    VastaaPoista
  8. sorry, siis Hämeenlinnassa, tuo Tampereen opettajankoulutuslaitos hämäsi ;)

    VastaaPoista
  9. TK: Sähän oot aivan ihana, kun tarjoat tietoa suoraan tarjottimelta! Ja junalla treelle ei mee kuin vajaa pari tuntia, niin ei olisi edes paha eikä kurssin hintakaan ;)

    Pitää vaan katsoa tenttipäivät, että mihin ne osuu (ettei oo muita samaan aikaan) ja sitten voisikin tuonne ilmoittautua :D

    Ja on oikeasti kiva huomata, että täällä ei kukaan pihtaile tietoja, niin kuin jossain muualla, jossa kaikki pidetään vaan visusti omassa tiedossa! :D

    VastaaPoista
  10. No mä just katoin, että mikä tampere, kun ei löytynyt! :D

    VastaaPoista
  11. Joo, mä ajattelin että ei jää sulta huomioimatta. Oot kuitenkin niin motivoitunut tähän tavoitteeseen, että tätä on hauska seurata ja täältä saa paljon vinkkejä omaankin opiskeluun :)

    VastaaPoista
  12. Itse oon saanut niin paljon vinkkejä etäopiskeluun tuossa opinahjossa, että ihan jo siitäkin syystä laitan tietoa eteenpäinkin. Ja mikään ei ole inhottavampaa huomata kuin se, että joku on hautonut tietoa ja sanoo sitten seuraavana päivänä esim. ilmoittautumisen umpeuduttua, että etkö muka huomannut?!?

    VastaaPoista
  13. TK: niin mitäs sä opiskelet tai siis opiskeletko avoimessa vai yliopistolla? Mulla on nyt mennyt ihan kokonaan ohi, jos oot maininnut aikaisemmin?! :D Ja mitkäs sun tavoitteet ovat? :)

    Toinen aloittaja: Joo, mä myös pyrin aina kertomaan kaiken, mitä mä oon ite kuullut tai mulle on kerrottu, kun oon selvitellyt asioita, niin muut voivat päästä sitten itse vähän helpommalla, jos painivat saman asian kanssa :)

    VastaaPoista
  14. Mä olen myös saanut opiskelupaikan avoimen väylän kautta ja aloittelen nyt syksyllä näistä yleisistä oikeusjärjestysopinnoista. Olen suorittanut pääaineen rikos- ja prosessioikeuden opinnot kandin työtä lukuunottamatta + jotain muuta siihen päälle. Mulle toi avoimen kautta suoritettava etäopiskelu on sopinut vallan hyvin, kun mun täytyy jakaa aikani työn, pienten lasten ja muun elämän kanssa. Katsotaan miten tämä nyt alkaa sujua. Ajattelin kuitenkin tehdä vielä avoimen kautta joitakin kursseja, mitkä on suoritettavissa ilman tenttiä.
    Tämä nykyaika on sellaista, ettei haluta tarjota toisille tietoa, etteivät he vaan saisi siitä mitään etua ja olisi itseä parempia. Siihen se on mennyt. Mut musta on ainakin hauska lukea teidän muiden kokemuksia eikä omien ajatusten jakamisesta ole ainakaan mitään haittaa. Itse olen opinnoissa huomannut, että keskustelusta on enemmänkin hyötyä.
    Asustan tässä automatkan päässä Joensuusta, joten pitää vaan tarkkaan suunnitella tuo opiskelu, että saisi mahdollisimman paljon suoritettua. Ajankäytön hallinta on kaiken A ja O :)
    Noihin tavoitteisiin, no, mahdollisimman nopeasti, arvioisin että optimaalinen suoritusaika lopuille opinnoille olisi näissä olosuhteissa kandiin 1,5 vuotta ja maisteriin sitten ehkä se sama päälle :D Tai vähän enemmän, kuka tietää ;)

    VastaaPoista
  15. TK: Eli sulla on sitten suunnilleen samat kurssit kuin mulla edessä. Mä tein nuo 50op oikeustaloustieteen opinnoista(perus + aineopinnot) ja kun tiesin pääseväni sisään, niin päätin vaihtaa mun pääainetta juuri tuohon rikos-ja prosessioikeuteen, kun tuo oikeustaloustiede ei tunnu sittenkään ihan omalta, vaikka mielenkiintoista se olikin, mutta ne kuvaajat ja käppyrät sekä laskut... tarviiko sanoa enempää...?! :D

    Katselin tuossa juuri, että voin jo heti ekana päivänä jättää sen paperin sinne toimistoon, että vaihdan pääainetta, niin se on sitten hoidettu. Onneksi tuolla onnistuu tuo pääaineen vaihto pelkällä ilmoittamisella. Muissa yliopistoissa kun joutuu menemään uusiin pääsykokeisiin ;)

    Mä on myös tykännyt tästä etäopiskelusta (/verkko-opinnoista), kun pystyin tekemään niitä juuri oman aikataulun mukaan, vaikka keskellä yötä ;)
    ¨
    Mähän aloitin vasta viime marraskuun puolivälissä avoimessa tekemään näitä opintoja ja oli kauhea tuli perseen alla (lue: paniikki) siitä, että saisin keväällä opiskelupaikan. Toki muutenkin haluisin uuden suunnan omalle elämälle sen takia, kun kyllästyin entiseen ja halusin totaalisen muutoksen.

    Sulla on kyllä niin kätevää, kun asut niin lähellä Joensuuta. Tutustut edes pikkasen niihin muihin niissä tenteissä, vai käytkö myös paikan päällä kuuntelemassa luentoja? Mä oon joutunut ihan YKSIN puurtamaan kaiken ja sen takia kirjoittelen osaltaan tätä blogia, että jos joku muu vaikka sattuu opiskelemaan siellä ja voisi joskus paikan päällä tai jos osutaan samoille kursseille vaikka jutella vähän enemmänkin:)

    Sähän olet kylla todella hyvä organisoija ja suunnittelelija, jos pystyt noin nopeasti valmistumaan :D Pistät vaan kuule aina miehesi vahtimaan lapsia ja sanot, että mami opiskelee nyt, shhhhhhh! ;)

    VastaaPoista
  16. Etäopiskelu ilmeisesti onnistuu tuolla aika hyvin? Taisit asua pääkaupunkiseudulla? Aion itse pyrkiä nyt syksyllä erillisvalinnan kautta HTM-tutkintoa suorittamaan ja ainakaan ihan vakituisesti en haluaisi Joensuuhun lähteä, jos paikka irtoaisi; osankin opinnoistaan kun saisi suoritettua etänä.. Pieni ajatus pääainevalinnasta on jo, mutta ehdotuksia ja mielipiteitä otan mielelläni vastaan :)

    VastaaPoista
  17. Valma: Joo, Espoossa asun ja etäopiskelu onnistuu hyvin ja vieläpä niin, että ei tarvitse muuttaa paikan päälle asumaan ollenkaan. Siellä on kuitenkin muutamia pakollisia luentosarjoja, joissa joutuu istumaan, mutta muuten kaikki voi tenttiä etänä tai halutessaan paikan päällä. (Kieliopinnoissa läsnäolopakko.)

    Se pääainevalinta kannattaa valita ihan oman kiinnostuksen mukaan. Esim. finanssioikeutta lukevat työllistyvät saman tien verotoimistoihin, kuntiin tai yksityiselle sektorille veroasiantuntijan tehtäviin ja ne opiskelijat revitään melkein käsistä (LUE:työnsaati varmaa). Muissa aineissa työllistyminen on paljon epävarmempaa ja työpaikan löytäminen on vaikeampaa ns. asiantuntija tason työtehtäviin.

    Ite olen kovasti tykännyt rikos-ja prosessioikeuden opinnoista. Nämä ovat olleet mielenkiintoisia ja tarpeeksi haastavia, eikä yksikään keissi ole ollut samanlainen, joten joutuu soveltamaan paljon sitä tietoa ja myös samalla sitä etsimään. Eli opiskelu tuon ainenen kohdalla on huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin esim. oikeustaloustieteen opinnoissa joita aikaisemmin suoritin :D Työllistyminen sitten valmistumisen jälkeen onkin pieni kysymysmerkki?!

    Ongelmana on vaan se, että työnantajat eivät tunnista tätä tutkintoa, vaan sekoittavat sen perinteiseen HTM-tutkintoon.

    Muista pääaineista ei sitten olekaan mitään kokemusta, heh! :D

    Jos täällä muut kommentoijat opiskelevat eri pääainetta, niin voisitte Valmalle vähän valottaa teidän mielipiteitä opiskelemastanne pääaineesta? :)

    VastaaPoista
  18. Suuret kiitokset nopeasta ja kattavasta vastauksesta! Löysin blogisi vasta tänään, mutta susta tuli heti mulle suuri innoittaja :)

    VastaaPoista
  19. Tsemiä! Onnistuu nopeastikin etäopiskellen opinnot. Itse tein HTK:n ja HTM:n todistettavasti 1,5 vuodessa nollasta 302 opintopisteeseen hyvin arvosanoin. Tsemppiä matkaan! T: Ville Kormilainen

    VastaaPoista
  20. Heh, kiitti. Sitä tässä tarvitaankin. Ja aika huikean nopeasti olet itsekin opiskellut! Miten pystyit tekee kandin ja gradun tuossa ajassa, lähinnä kiinnostaa tuo ajankäyttö?! :)

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.